Oktober Borstkankermaand

Array

bkmaand.jpgKWF Kankerbestrijding verkoopt tijdens de Borstkankermaand in oktober voor het tweede achtereenvolgende jaar een roze geluksarmbandje. Het roze lint, de Pink Ribbon, is het internationale symbool voor de strijd tegen borstkanker. Door het roze geluksarmbandje van KWF Kankerbestrijding te dragen, steunen Nederlanders deze strijd.

Ter promotie draagt Irene Moors het geluksarmbandje. Want: de strijd tegen borstkanker moet doorgaan. “Met deze armband wil ik laten zien dat ik meeleef met al die vrouwen die zijn getroffen door borstkanker. Met deze armband ondersteun ik het wetenschappelijk onderzoek, zodat voor vele vrouwen er betere behandelingen tegen borstkanker gerealiseerd kunnen worden”, aldus Irene Moors. De opbrengst van het geluksarmbandje komt ten goede aan wetenschappelijk borstkankeronderzoek.

Door het dragen van het geluksarmbandje laat je zien dat je de strijd tegen borstkanker steunt. Maak het armbandje vast met 3 knopen, doe 3 wensen en doe het armbandje niet meer af. Het is een symbolische gedachte te denken dat je wensen uitkomen zodra het bandje afvalt.

De roze armbandjes, bestaande uit een roze lint en 4 bedeltjes, zijn vanaf 1 oktober in Nederland te koop bij de 112 winkels van modeketen DIDI, 110 winkels van ICI PARIS XL en vele andere verkooppunten. Zie voor verkooppunten op http://www.stopborstkanker.nl.

KWF Kankerbestrijding gaat de strijd tegen borstkanker op twee manieren aan. Wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker wordt gefinancierd en er wordt geïnvesteerd in preventie en patiëntenondersteuning. Mede dankzij wetenschappelijk onderzoek zijn de overlevingscijfers voor borstkanker de laatste jaren gestegen. Momenteel is de vijfjaarsoverleving 80 procent en de tienjaarsoverleving 69 procent.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen