25 jaar ‘HARDOP’ voor visueel gehandicapte kinderen

“Ook na 25 jaar voorziet dit luistertijdschrift nog steeds in een behoefte”.

Dit jaar bestaat het luistertijdschrift ‘Hardop’ 25 jaar. Deze cd met verhalen, gedichten, moppen, een hoorspel, een interview en nog veel meer, is speciaal voor visueel gehandicapte kinderen. Om dit jubileum te vieren is er voor alle abonnees van ‘Hardop’ aanstaande zaterdag 6 oktober een open dag bij Dedicon in Grave. In 1982 besloot het Centrum voor Gesproken Lectuur (CGL) een tijdschrift in het leven te roepen speciaal voor visueel gehandicapte kinderen. Van veel gedrukte kranten en tijdschriften maakte men toen als blindenbibliotheek al luisterversies. Kindertijdschriften bestaan echter vaak voor een groot deel uit foto’s, plaatjes, stripverhalen en puzzels, wat het erg lastig maakt om ze zonder meer in te spreken. Dus werd begonnen met een eigen uitgave, waar de plaatjes vervangen werden door geluiden, tunes en allerlei luistergrapjes.
Nu, 25 jaar later, voorziet dit luistertijdschrift nog steeds in een behoefte en maakt Dedicon (voorheen CGL en FNB) maandelijks ‘Hardop’.


Op zaterdag 6 oktober zijn alle abonnees van ‘Hardop’ van harte welkom bij Dedicon op de vestiging in Grave. De kinderen van 6 tot ongeveer 10 jaar kunnen die dag kennismaken met de personen achter de vertrouwde stemmen die ze maandelijks op cd horen. Er is limonade met wat lekkers, er is muziek, maar het leukst is natuurlijk dat de kinderen ook zelf even in de studio mogen zitten en ervaren hoe het is voorlezer te zijn.

Meer informatie over Dedicon, de grootste producent van luisterboeken, luistertijdschriften en luisterkranten voor mensen met een leeshandicap, is te vinden op www.dedicon.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen