Internationaal symposium focust op seksuele en reproductieve gezondheid

Array

Hoe kunnen vorming en onderwijs bijdragen tot de preventie van HIV en AIDS in Rwanda? Wat weten, denken en doen Vlaamse gynaecologen rond het probleem van vrouwenbesnijdenis? Wat met partnergeweld in België? Hebben snelle testen voor de diagnose van syfilis een toepassing in rurale delen van Mozambique? Dat zijn slechts enkele van de vele vragen waarop onderzoekers zullen antwoorden tijdens het symposium Sexual and Reproductive Health Research: Making a Difference. Organisator van het congres is het International Centre for Reproductive Health (ICRH), een multidisciplinair onderzoekcentrum onder leiding van UGent-professor Marleen Temmerman.
International Centre for Reproductive Health (ICRH)

Het ICRH komt op voor seksuele en reproductieve rechten wereldwijd en leidt verschillende wetenschappelijk onderzoeksprojecten en trainingsprogramma’s in verband met seksuele en reproductieve gezondheid in Europa, Afrika, Zuid-Amerika en Azië.De doelstelling van het symposium is in te gaan op de rol van onderzoek in seksuele en reproductieve gezondheid voor beleidsondersteuning en actie. Tijdens het congres worden de onderzoeksresultaten van het ICRH voorgesteld en verschillende thema’s toegelicht door internationale beleidsmakers. Er zijn 30 voordrachten en meer dan 20 posterpresentaties voorzien.

Volgende thema’s komen aan bod:
-Baarmoederhalskanker en seksueel overdraagbare aandoeningen
-Seksuele en reproductieve gezondheid, gezinsplanning
-HIV/AIDS
-Gender-gerelateerd geweld en schadelijke traditionele praktijken waaronder vrouwelijke genitale verminking

Prof. Paul Van Cauwenberge, rector van Universiteit Gent, opent het symposium.
De slottoespraak wordt gehouden door de heer Koen Verlaeckt, Kabinet van minister Patricia Ceysens, Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel.

Andere internationaal gerenommeerde sprekers zijn onder meer:
-Lieve Fransen (European Commission)
-Ivan Hermans (United Nations Populations Fund)
-Saul Walker (International Partnership for Microbicides)
-Nathalie Broutet (World Health Organization)
-Dirk Van den Bulck (High Commissioner for refugees and stateless persons – CGSV)
-Marleen Temmerman (ICRH Director)
Praktisch

Vrijdag 19 oktober 2007, 9u
Monasterium Poortakker, Oude Houtlei 56, 9000 Gent
Info

Prof. Patricia Claeys
coördinator ICRH
Patricia.Claeys at UGent.be

Rob

Recente artikelen