Indeling zelfzorggeneesmiddelen

Array

Vooruitlopend op de nieuwe Geneesmiddelenwet heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen de toenmalige minister van VWS Hoogervorst op 24 oktober 2006 geadviseerd over hoe indeling van zelfzorggeneesmiddelen op een verantwoorde manier kan plaatsvinden. Dit advies is eerder voorgelegd aan consumenten- en patiëntenorganisaties en aan vertegenwoordigers van artsen, apothekers, drogisten, supermarkten en farmaceutische bedrijven.

Op 18 april 2007 is een eerste openbare consultatie georganiseerd waar alle betrokken partijen hun zienswijze op het Conceptbesluit Algemene Verkoop geneesmiddelen konden toelichten. Op 6 juni 2007 heeft het College het Besluit indeling zelfzorggeneesmiddelen en daarbij behorende lijst Algemene Verkoop vastgesteld. Op 28 juni 2007 is deze lijst naar aanleiding van vragen uit de Tweede Kamer aangepast. Op 15 augustus 2007 is een procedure voor het aanvragen van de AV-status op de CBG-website gepubliceerd.

Op de website van het CBg staat een document met de meest gestelde vragen over geneesmiddelen bestemd voor de Algemene Verkoop.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen