Online soa-spreekuur voor jongeren

Jongeren met een relatie kunnen op de website www.soaspreekuur.nl terecht voor advies over veilig vrijen. De website is ontwikkeld door de Universiteit Maastricht en Soa Aids Nederland.

Het digitale spreekuur is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar met een heteroseksuele relatie. De bezoeker wordt net als in een echt spreekuur te woord gestaan door een adviseur. Dat zijn hier de animaties Simone of Erik. De jongere beantwoordt vragen over zijn/haar seksuele geschiedenis én die van de huidige partner. Aan de hand hiervan krijgt de jongere advies over condoomgebruik en soa-tests. De site is opgezet omdat jongeren bij een nieuwe partner te snel stoppen met condooms. Dit blijkt uit onderzoek van de Rutgers Nisso Groep. Soa Aids Nederland voert sinds vorig jaar campagne met de boodschap ‘Verneuk je nieuwe relatie niet met een oude soa’. Soa Aids Nederland wil dat jongeren minstens drie maanden wachten met het weglaten van condooms en alléén als ze eerst een soa-test hebben gedaan.

Veel mensen vinden het lastig om condoomgebruik vol te houden. Ze vrijen liever zonder condoom. Dit vinden ze romantischer en lekkerder. Maar je wilt toch geen soa? Er worden tijdens een bezoek op Soa Spreekuur vragen gesteld over je seksuele ervaring. Veel mensen delen deze intieme details liever niet met anderen. zij raden je dan ook aan om het Soa Spreekuur in je eentje te bezoeken. Een bezoek duurt ongeveer 15 minuten. Het digitale spreekuur bevat informatie die vooral bedoeld is voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar met een heteroseksuele relatie.




Bron: Soa Aids Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen