Basisverzekering CZ goedkoper

Array

De premie voor de basisverzekering van CZ gaat volgend jaar omlaag. De premieverlaging is het gevolg van twee maatregelen van de overheid:
-het afschaffen van de no-claimregeling
-de invoering van een verplicht eigen-risico.

Daartegenover staat dat ook volgend jaar de totale kosten van de gezondheidszorg zullen stijgen. Bovendien heeft de overheid alle zorgverzekeraars verplicht om de helft van het grote tekort in het landelijk Zorgverzekeringsfonds aan te zuiveren. Maar per saldo kan de premie voor de naturapolis van de basisverzekering bij CZ met iets meer dan 4 procent omlaag: van 95 euro naar 90,75 euro per maand. De premie van de restitutiepolis gaat omlaag van 99,75 euro naar 95,50 euro. Verzekerden tot 22 jaar krijgen voortaan korting op de aanvullende verzekeringen Tandarts, Uitgebreide Tandarts en Jongeren, omdat tandheelkundige hulp voor jongeren tot 22 jaar voortaan wordt vergoed vanuit de hoofdverzekering.
Ook oudere verzekerden kunnen kiezen voor de aanvullende verzekering Jongeren, maar betalen vanaf 31 jaar 4,00 per maand extra.
De zorg bij psychische problemen of psychiatrische stoornissen wordt vanaf volgend jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Zo worden maximaal 8 gesprekken met een psycholoog (op verwijzing van een arts) vergoed. Een aantal aanvullende verzekeringen kent vergoedingen voor meer gesprekken. Verblijf langer dan een jaar in een ggz-instelling blijft vergoed vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten.
Tandheelkundige zorg voor verzekerden tot 22 jaar wordt vanaf volgend jaar ook vergoed vanuit de hoofdverzekering. De ‘pil’ komt volgend jaar ook in het basispakket.



Voor de meeste aanvullende verzekeringen van CZ geldt voor volgend jaar een premieverhoging.
De premies voor tandartsverzekeringen gaan volgend jaar vooral omhoog door het alsmaar stijgend bezoek aan de tandarts en de mondhygiënist. Premiestijgingen bij andere aanvullende verzekeringen zijn vooral het gevolg van het flink toegenomen bezoek aan de fysiotherapeut.

CZ stuurt de komende weken alle 2,6 miljoen klanten een overzicht van de veranderingen in de premie en de vergoedingen. Zo krijgen verzekerden veel informatie over het verplicht eigen risico voor de basisverzekering, dat vanaf volgend gaat gelden voor iedereen vanaf 18 jaar.
Klanten krijgen ook de Zorgbijsluiter met tekst en uitleg over bijzondere diensten van CZ.

CZ is een van de drie grootste zorgverzekeraars van Nederland. CZ heeft geen winstoogmerk.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen