Wensen klant in zorgpakket Eerstelijnszorg zoals de klant het wil

Array

De Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF), de Stichting Gezondheidscentra Eindhoven (SGE) en de zorgverzekeraars van Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT) gaan nauw samenwerken om de wensen van de consument in het zorgpakket van de eerstelijnszorg een plaats te bieden. Naar verwachting zal UVIT de eerste resultaten al in het voorjaar van 2008 verwerken in het eerstelijnszorgaanbod.

Volgens de NPCF verdient de eerstelijnszorg een belangrijke plaats in de gezondheidszorg. UVIT deelt deze mening en heeft zich als eerste zorgverzekeraar bereid verklaard hier concreet gevolg aan te geven. Ook SGE is verheugd met de aandacht voor haar sector en werkt in haar negen gezondheidscentra graag mee aan het project. Doel van de samenwerking is om vanuit het perspectief van de patiënt richting te geven aan de inkoop van eerstelijnszorg en keuzeondersteunende informatie voor verzekerden aan te bieden.Om dit te bereiken wordt een aantal stappen gevolgd. Allereerst brengt de NPCF in beeld welke voorkeuren zorggebruikers hebben als het gaat om de eerstelijnsgezondheidszorg. Dit wordt vervolgens vertaald in indicatoren voor zorginkoop. Daarnaast wordt de feitelijke zorg van eerstelijns-gezondheidscentra getoetst door patiënten te vragen naar hun ervaringen. Tot slot maken zorgaanbieders, zorgverzekeraar en patiënten, op basis van de verzamelde informatie, afspraken over de in te kopen zorg. Het project Zorginkoop Eerstelijnszorg maakt deel uit van het programma Zekere Zorg van het Fonds PGO.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen