Menzis garandeert thuiszorg na ziekenhuisopname in Drenthe

Array

Menzis garandeert in samenwerking met thuiszorgorganisatie Mea Vita thuiszorg voor Menzisverzekerden in Drenthe na een ziekenhuisopname. Menzis zet hiervoor de ZorgThuisGarantie in. Sinds begin dit jaar geldt de ZorgThuisGarantie voor alle Menzisverzekerden in Groningen, Twente en Gelderland. Menzis breidt deze garantie nu uit in Drenthe.

“Menzis heeft al langer een ZorgThuisGarantie, maar die kan nu heel gericht worden ingezet om het probleem in Drenthe op te lossen”, legt directeur Zorg Bas Leerink uit. “Dankzij de afspraken die we met Mea Vita hebben gemaakt én de zorggaranties die wij geven in de AWBZ, kunnen wij thuiszorg verlenen aan klanten die deze zorg op dit moment in Drenthe niet kunnen krijgen.”

Ziekenhuizen ontlasten
Menzis wil op deze manier garanderen dat mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben én de ziekenhuizen ontlasten die te maken hebben met patiënten die ze na een ingreep niet kunnen doorverwijzen naar thuiszorg- of verpleegzorginstelling. Deze week informeert Menzis de Drentse en Groningse ziekenhuizen hierover.

Uit berichtgeving in de media blijkt dat het Zorgkantoor in Drenthe geen geld meer heeft, waardoor wachtlijsten ontstaan in thuiszorg en verpleeghuiszorg. Het gevolg is dat sommige Drentse ziekenhuizen overvol raken. Menzis garandeert nu dat Menzisverzekerden in Drenthe wél de zorg krijgen waar ze recht op hebben.

Wat moeten verzekerden doen?
Verzekerden die voor thuiszorg in aanmerking komen na een ziekenhuisopname hoeve niets te doen. Het ziekenhuis zal in overleg met Mea Vita de thuiszorg organiseren.

Rob

Recente artikelen