Verklaring van goed gedrag voor de zorg?

Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) laat onderzoeken of een bewijs van goed gedrag in de gezondheidszorg verplicht kan worden gesteld. Hij doet dat op verzoek van de SP. Met de verklaring kan worden voorkomen dat artsen en therapeuten die zijn veroordeeld voor een zedendelict opnieuw de fout ingaan, laat de SP woensdag weten. Een medewerker die geen zogenoemde Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) kan krijgen, kan minstens tien jaar niet meer aan de slag in de zorgsector. Werkgevers zijn op dit moment niet verplicht om deze verklaring te vragen aan potentiële medewerkers. Uit onderzoek van het Algemeen Dagblad bleek dat drie van de vier zorgverleners bij hun sollicitatie het bewijs van goed gedrag niet hoefden te tonen.

Rob

Recente artikelen