Kwaliteit Oogtesten gegarandeerd met nationale OPK checklist

Array

Als consumenten hun ogen willen laten meten, doen ze er goed aan een officiële Oog Periodieke Keuring te laten uitvoeren door een daartoe bevoegde opticien. Recentelijk kwam de kwaliteit van oogtesten in het landelijke nieuws via Tros Radar. De verschillen in de kwaliteit van oogtesten was op zijn zachtst gezegd opzienbarend te noemen. Om consumenten te kunnen garanderen dat zij een goede oogtest ondergaan, geeft Oogmerk opticiens als eerste in Nederland de landelijke OPK checklist af. Deze Oog Periodieke Keuring wordt afgenomen door één van de 70 Oogmerk opticiens in Nederland.

Er is al langer discussie in Nederland over de kwaliteit van oogtesten, bijvoorbeeld op basis-scholen. Oogmerk opticiens startte twee jaar geleden al met eigen voorlichtingspakketten voor leerkrachten in het basisonderwijs om oogafwijkingen bij kinderen vroegtijdig te signaleren. Thans wordt met het Ministerie van Volksgezondheid gesproken over herziening van de oogtesten bij kinderen onder de 12 jaar. Periodieke oogtesten kunnen ook een bijdrage leveren aan de veiligheid op de weg en de vermindering van het ziekteverzuim op het werk. Veel werknemers hebben hoofdpijnklachten omdat ze geen bril dragen als ze achter de computer zitten of veroorzaken mogelijk verkeersongelukken door het niet dragen van een bril in de auto.

Volwassenen doen er goed aan minimaal eens per twee jaar een oogtest te laten uitvoeren. Voor kinderen zijn er bij een Oogmerk opticien in de buurt vaak speciale kinderspreekuren op woensdagmiddag.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen