Nationale Sportpolis opent aanval op sportblessures

Array

De Nationale Sportpolis van verzekeraar Zilveren Kruis Achmea opent de aanval op sportblessures. Sportblessures komen vaker voor doordat de overheid steeds meer investeert in breedtesport en in meer bewegen. Jaarlijks kosten sportblessures 590 miljoen euro aan zorgconsumptie. Tevens leidt dit tot 1.7 miljoen verzuimde werkdagen. (Top)sporters in Nederland hebben met de sportpolis nu de mogelijkheid om preventief sportblessures te voorkomen.

Consument & Veiligheid
De Stichting voor Consument en Veiligheid is blij met deze vooruitstrevende kijk op gezondheid en vitaliteit. ‘Wij juichen het toe dat zorgverzekeraars investeren in preventie. De uitbreiding van de Nationale Sportpolis maakt blessurepreventie nu toegankelijker voor sporters’, aldus Cees Meijer, manager bij Consument en Veiligheid.Massage
Sportmassage is niet alleen goed voor topsporters, maar ook voor veel breedtesporters. De zorgverzekeraar heeft afspraken gemaakt met het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Inmiddels hebben zich ruim 125 geregistreerde sportmasseurs aangemeld. Gediplomeerde sportmasseurs met de aantekening Blessurepreventie Dat aantal gaat de komende tijd alleen maar uitbreiden. Arné van den Boom, directeur commercie bij Zilveren Kruis Achmea: “In de Nationale Sportpolis is nu al een aantal sportdekkingen opgenomen. Denk aan braces, sportbrillen en second opinion bij een gespecialiseerde sportarts. Met de deskundige adviezen en verzorging op sportgebied van de sportmasseur wordt de verzekering nog completer.” Voor een prestatieve sporter is sportmassage steeds belangrijker.

Product
De Nationale Sportpolis is een zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea met extra’s speciaal voor sporters. De inhoud is in samenwerking met sportartsen van NOC NSF samengesteld. De verzekering is toegankelijk voor alle houders van de Nationale Sportpas, die de korting van 7,5% op de basisverzekering en 10% korting op de aanvullende dekkingen overgemaakt krijgen op de sportpas. Op preventieve sportmassage is een korting van 20% van toepassing.
Links:
http://www.zilverenkruis.nl/nationalesportpas
Noot voor de redactie:
Achtergrond
De eerste stappen op weg naar de samenwerking tussen Achmea en NOC NSF werden al genomen tijdens de Olympische Spelen in Athene. De samenwerking is in 2005 versterkt doordat Zilveren Kruis Achmea official supplier van NOC NSF is geworden. Ook is er gezamenlijk een speciaal medisch topsporterpakket ontwikkeld dat topsporters ondersteund bij hun sport. Dit pakket wordt gebruikt door de 400 topsporters en 25 potentials van Nederland.

De Nationale Sportpolis voor mensen met een Nationale Sportpas is gelanceerd in 2006. De Nationale Sportpas wordt uitgegeven door NOC NSF en de onderliggende sportbonden aan bijna 4 miljoen individuele sporters die lid zijn van een deelnemende sportbond. Zodra een sporter zijn sportpas activeert, kan hij gebruik maken van diverse aanbiedingen en kortingen bij de partners van de pas.
Zilveren Kruis Achmea is official supplier van NOC NSF en partner van de Nationale Sportpas. Het aanbod biedt sportpashouders naast een prijsvoordeel. ook een pakket met vele sportieve extra’s.

Voor meer informatie kunt u kijken op:

www.zilverenkruis.nl/nationalesportpas
www.voorkomblessures.nl
www.sportverzorgingngs.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen