Nationaal Gezondheidsplan voor MKB van start.

Sinds 1 januari 2007 is de fiscale wetgeving met betrekking tot bedrijfsfitness gewijzigd. De voorwaarde dat bedrijfsfitness onder werktijd diende plaats te vinden is door het aangenomen wetsvoorstel ‘Paarse Krokodil’ te komen vervallen. Daarvoor in de plaats zijn een aantal andere voorwaarden gekomen, waardoor vooral grote organisaties profiteren van de regeling. Door de samenwerking van 250 samenwerkende en erkende fitnesscentra, kan nu ook het MKB (de motor van de economie) maximaal profiteren van de vrijstelling op vergoedingen aan het personeel voor bedrijfsfitness.

Doel van het Nationaal Gezondheidsplan voor het MKB is het bevorderen van vitaliteit onder werknemers en management. Gezonder eten, effectiever ontspannen en meer bewegen zijn de kernpunten van het plan voor meer lichamelijk, sociaal en emotioneel welzijn. Om dit te realiseren kunnen werknemers werken aan een gezonde leefstijl via een uniek 4-stappenplan: Inzicht, Kennis, Actie en Motivatie.Inzicht
Door het online invullen van een gezondheids- en leefstijlanalyse ontvangen de werknemers direct een resultatenrapport en leefstijladvies. Bij deelname aan bedrijfsfitness bij één van de 250 aangesloten sportcentra wordt ook een fitheidstest afgenomen.

Kennis
Na het meten komt de behoefte om te weten. Het Nationaal Gezondheidsplan voorziet de werknemers van de juiste kennis om de leefstijl te verbeteren.

Actie
De stap om vervolgens daadwerkelijk iets te gaan doen is slechts een muisklik verwijderd. Aanmelden voor fitness of je opgeven voor een leefstijlprogramma (E-learning) gebeurt ook via het online managementsysteem waarin alle 250 sportcentra participeren.

Motivatie
Door E-tips, het bijhouden van de beweegwijzer en het voedingsdagboek worden werknemers continu gemotiveerd de gezonde leefstijl te verankeren in het dagelijks leven. Ook de instructeurs in de erkende fitnesscentra spelen hierin een belangrijke rol.

Intenz is de organisatie die het Nationaal Gezondheidsplan voor het MKB aanbiedt. Door gebruik te maken van een uniek gezondheidsportaal, krijgen bedrijven direct inzicht in resultaten en effecten van de interventie. Dit geeft de organisatie handvatten om efficiënt preventief gezondheidsbeleid op te zetten. Ook de facturatie wordt centraal door Intenz geregeld, waardoor bedrijven niet te maken krijgen met ingewikkelde declaraties en facturen vanuit verschillende fitnesscentra. Voor de uitvoering van de beweegprogramma’s heeft Intenz contracten met 250 fitnesscentra afgesloten en het netwerk breidt zich nog dagelijks uit. Omdat ook grote bedrijven als Fortis en ArboNed gebruik maken van het Nationaal Gezondheidsplan en Intenz daardoor goede afspraken heeft kunnen maken met de sportcentra, kan nu ook het MKB een totaal en effectief gezondheidsplan aanbieden waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de fiscale vrijstelling.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen