Goddelijke krachten gaan je beter maken?!?!?!?

2
1805
Naar aanleiding van het persbericht van IGZ betreffende het onderzoek bij het Integraal Medisch Centrum Maria Magdalena te Roosendaal omdat het vermoeden bestaat dat de arts en de orthomoleculair therapeute onder meer buiten noodzaak schade of de aanmerkelijke kans op schade hebben veroorzaakt bij patienten. En dit is dan de zoveelste zaak die de afgelopen maanden aan het licht is gekomen. Nu is niet elke arts even gecharmeerd van het alternatieve circuit. Maar het dit soort zaken wordt maar eens te meer duidelijk dat het een goede zaak is als je als arts ook een beetje de weg weet in het alternatieve circuit. Dan voorkomt achteraf dus een hoop ellende. Zeker als jouw patient zijn/haar heil zoekt bij instituten als deze en deze.
 
Wat is het geval in het Integraal Medisch Centrum Maria Magdalena (IMC)” Natuurgeneeskundige Carine Bolijn zou een een kankerpatiente met de naam ‘Linda’ zou hebben ‘gedwongen’ te stoppen met chemokuren. Carine is geregistreerd als orthomoleculair therapeut bij het Integraal Medisch Centrum Maria Magdalena. Wij vrogen ons af hoe het zo ver kon komen. Linda, de kankerpatiente kreeg te horen dat ze volledig zou genezen door een behandeling bij het IMC.Chemotherapie werd haar ontraden. Deze patiente onderging, net als veel andere patienten, een behandeling. Hiertoe moest zij in een aparte ruimte een half uur op een behandelbank liggen waarna de therapeute haar vertelde welke informatie zij had ontvangen. Tijdens deze banksessies hadden ‘gidsen’ hun werk gedaan en haar kosmisch geopereerd. Huh!?!?!?! Kosmische operaties?!?!?!?!? Gidsen?!?!?!?!
 
Wij zouden op de redactie daar wel meer van willen weten want het verhaal wordt steeds ongeloofwaardiger. Carine Bolijn zelf ook niet precies hoe het zit met die gidsen. Zij zegt geen gaven te hebben. Als mensen bij haar op de behandelbank gaan liggen, doet de kosmos zelf zijn werk. Het het werkt weet ze niet. En ook in het Integraal Medisch Centrum Maria Magdalena gevestigd aan de Brugstraat in Roosendaal hebben ze geen idee hoe het werkt.
 
Bolijn, Orthomoleculaire geneeskundige gaat uit van de invloed van voedingsstoffen op ziekte en gezondheid. Volgens de inspectie kreeg de therapeute in 1999 al een waarschuwing toen zij een zelfstandige praktijk in St. Philipsland had. De reden waarom wilde IGZ niet kwijt. De jongste klacht werd in januari ingediend en gaat over ‘een voorgestelde behandelwijze’. “Die klacht onderzoeken we nu. Carine Bolijn snapt niet waarom de Inspectie voor de Gezondheidszorg deze keer aangifte tegen haar en haar collega Patrick van Eeghem (internist en gastro enteroloog)heeft gedaan. Van Eeghem werkt voornamelijk in Kortrijk(Belgie) en twee dagen per week in Roosendaal.  Volgens van Eeghem en Blijn is het inspectierapport is onjuist en worden de zaken subjectief weergegeven. De behandeling in hun centrum kan onder meer bestaan uit homeopathische, energetisch en psychologische begeleiding, voedingssupplementen en acupunctuur. Daarnaast, ze weet van Eeghem te vertellen heeft Bolijn wel bijzondere gaven. Volgens de internist krijgt zij krijgt op een of andere manier door wat er
biochemisch met iemand mis is. Te veel metalen bijvoorbeeld of bacterien. Zaken die voor hem dasn wel onverklaarbaar zijn, maar volgens hem zeker niet
ongeloofwaardig.
 
Op basis van informatie die ze uit de kosmos krijgen schrijven beide artsen  voedingssupplementen of tincturen voor,  om de balans in de energie te herstellen. De resultaten van die behandeling zijn volgens beide artsen te meten via de Lecherantenne. Een soort wichelroede die golven uit de atmosfeer opvangt.
 
Als wij het bovenstaande op de redactie horen weten wij al genoeg. Dan hoeven we niet eens meer te weten over de ziekte metaalvergiftiging en medicatie die niets meer zijn dan homeopatische druppeltjes maar die dan wel ruim 150 euro en meer moeten kosten. Wij zouden daar dus niet aan beginnen. Al ben je nog zo uitbehandeld.  
 
De vraag is alleen of het Openbaar Ministerie (OM) zal overgaan tot vervolging. Woordvoerster Martine Pilaar van het OM Breda laat weten dat het OM op dit moment onderzoekt of er sprake is van strafbare feiten. Ze kijken daarbij ook naar het oordeel van het Medisch Tuchtcollege. De Maatschappij tot Bevordering der Orthomoleculaire Geneeskunst heeft Bolijn inmiddels van de ledenlijst geschrapt. De eigen tuchtcommissie van de vereniging is sinds een maand bezig met een schorsing. Zodra er iets rond een orthomoleculair arts of therapeut speelt, halen we hem van de lijst af. Dat is in tegenstelling is een stuk adequater dan het handelen van NVBAP, die geschrapte artsen en psychotherapeuten nog steeds als als en geregistreerd lid op de lijst laten staan.  (Blijkt een klacht ongegrond dan mag hij/zij er daarna terug op.)
 
Sluiting van het IMC is volgens de inspectie vooralsnog niet aan de orde. Het centrum wordt geleid door mevrouw Bolijn die inmiddels dus niet meer is ingeschreven als orthomoleculair therapeut bij de Maatschappij tot Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde, maar volgens die organisatie van huis uit fysiotherapeut is.  De internist – werkzaam bij het Algemeen Ziekenhuis Groeninge Kortijk – toont zich verbaasd over de klacht. “Er gebeuren daar echt geen abnormale dingen. Sterker, de begeleiding van terminale patienten is er beter dan in het reguliere circuit.”
 
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zal het handelen van een arts werkzaam in het Integraal Medisch Centrum Maria Magdalena ter toetsing voorleggen aan het Regionaal Tuchtcollege. Een orthomoleculair therapeute zal zich moeten verantwoorden voor het Tuchtcollege van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde. Tegen beide alternatieve behandelaars is ook aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie vanwege verdenking op strafbare feiten.
Vorig artikelGeen bijbetaling door juiste keuze aanvullend zorgpakket
Volgend artikelKaiser Permanente ondersteunt Micheal Moore’s film Sicko
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 REACTIES

Comments are closed.