Kaiser Permanente ondersteunt Micheal Moore’s film Sicko

Array

Kaiser Permanente (KP) ondersteunt het pleidooi van Michael Moore in de film Sicko. Ook KP wil één basisverzekering voor alle Amerikanen. KP denkt hierbij aan het Nederlandse model en niet zoals Moore aan het Engelse model. In de film Sicko komt KP drie maal onjuist in de picture. Ten eerste met een stukje archieffilm van een gesprek tussen KP stichters Ehrlichman en Kaiser. Dit stukje archief is te kort en volgens KP uit zijn verband gerukt. De tweede scène betreft een 14 jaar oude casus, waarin een 18 maanden oude baby verkeerd is gediagnosticeerd en overlijdt. Moore legt hier de schuld bij KP, maar de behandelend arts werkte niet bij KP. De derde scène betreft een dakloze vrouw die zonder nazorg wordt ontslagen naar een centrum voor zwervers in Los Angelos. Hier zat KP volgens eigen zeggen inderdaad fout. De organisatie heeft na deze casus nazorg protocollen ontwikkeld om herhaling te voorkomen. Al deze informatie werd mij toegezonden door Molly Porter, directeur Internationale Relaties van Kaiser Permanente. De uitgebreide reactie van KP op de drie scènes tref je aan op www.integratedcare.nl doorklikken op Kaiser Permanente.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen