Bloeddonors kunnen terecht bij mobiele afnamelocatie van Sanquin

Uniek in Nederland: bloeddonors kunnen terecht bij mobiele afnamelocatie van Sanquin Bloedbank

Vanaf 5 februari 2008 gaat Sanquin Bloedbank Regio Zuidoost een mobiele afnamelocatie inzetten. Daarmee kan flexibel worden ingespeeld op wat donors verwachten van de bereikbaarheid van Sanquin Bloedbank.

Wat is de formule?
De mobiele afnamelocatie is een grote vrachtwagen waarvan de oplegger is omgebouwd tot afnamelocatie. De oplegger wordt op locatie losgekoppeld van de trekker en zorgvuldig geplaatst. In de oplegger vindt de afnamesessie plaats. Na afloop haalt een chauffeur de oplegger weer op en brengt deze naar onze hoofdlocatie in Nijmegen. Daar wordt de oplegger schoongemaakt en bevoorraad voor een nieuwe afnamesessie.


De standplaats van de mobiele afnamelocatie is meestal gelegen nabij een gebouw zoals een sportcentrum. Wij hebben afspraken gemaakt met de verhuurders over de ontvangst en registratie van en catering voor de donors.

Voordelen
De mobiele afnamelocatie biedt de mogelijkheid om naar die plaatsen te gaan waar donors het liefst komen om bloed te geven. Ook kan er flexibel worden ingespeeld op veranderingen van die voorkeuren. Tegelijkertijd is de service aan de donor in de trailer volledig gegarandeerd.
De mobiele afnamelocatie van Sanquin Bloedbank is continu uitgerust met de benodigde apparatuur, materialen en opslagfaciliteiten waardoor sessies direct van start kunnen gaan en de omstandigheden gegarandeerd voldoen aan de gestelde eisen voor hygiene, klimaatbeheersing, privacy en veiligheid.

Wat is de standplaats?
In overleg met elf gemeenten heeft Sanquin Bloedbank gezocht naar een goede standplaats voor de mobiele afnamelocatie. Op de volgende plekken komt de mobiele afnamelocatie: Alphen, Druten, Herveld, Oss, Sambeek, Tiel, Valkenswaard, Venray, Weert, Wijchen en Zaltbommel.
De juiste adresgegevens en openingstijden vinden donors altijd op hun oproepkaart.

Ook ’s middags open!
De oproeptijden zijn op maandag tot en met donderdag van 13.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 15.30 uur.
In Alphen, Oss, Valkenswaard, Weert en Zaltbommel kwam Sanquin Bloedbank tot dusver alleen ’s avonds, maar met de mobiele afnamelocatie is er de mogelijkheid om ook ’s middags al bloed te geven. Uit ervaring weten we dat de wachttijden in de middag korter zijn. We willen donors nadrukkelijk uitnodigen ook in de middag te komen doneren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen