Erasmus MC verkoopt Bioinformatica-onderneming Crosslinks

Array

Het Erasmus MC heeft vandaag de management buy-out aangekondigd van Crosslinks, een spin-off onderneming van de afdeling Bioinformatica van het Erasmus MC. Deze transactie is de voltooiing van een succesvol business development project, waarvoor het initiatief is genomen door prof.dr. Peter van der Spek, hoofd van de afdeling Bioinformatica.

Crosslinks biedt klanten ondersteuning bij de analyse van genomics en proteomics data. Dit kan door kennis van moleculaire biologie te combineren met IT-expertise en de ontwikkeling en integratie van software. Daarnaast is Crosslinks pionier op het gebied van molecular imaging van biomarkers. Toepassingen van deze kennis vinden hun weg in biomedisch onderzoek, maar ook in de biotechnologie en de farmaceutische industrie. De ambitie van Crosslinks voor 2008 is het aanbieden en uitvoeren van bioinformatica diensten ten behoeve van klinische diagnostiek.



Verrijken
Crosslinks helpt artsen en onderzoekers bij het uitvoeren van complexe multidisciplinaire data-analyse voor diagnostiek, het verrijken van onderzoek en het uitvoeren van anatomische studies met virtual-reality-technieken, toegepast in standaard CT, MRI en echoscopische beeldvorming.
“Het Erasmus MC loopt voorop in Bioinformatica. Samenwerking met het team van prof. Van der Spek zien we als een geweldige kans,” zegt Ronald Nanninga, directeur van Crosslinks. “Het management van Crosslinks heeft hard gewerkt om dit te bereiken. Gezien de hoge verwachtingen op de markt voor Bioinformatica, is het prachtig dat we onze activiteiten buiten het universitair medisch centrum kunnen uitbreiden.”

Synergie
Prof. Peter van der Spek: “Samenwerking tussen Crosslinks en de afdeling Bioinformatica levert veel synergie op. We verwachten dat dit na de management buy-out nog beter wordt door samenwerkingsprojecten in binnen- en buitenland.”
Steef Blok, directeur van de afdeling Kennistransfer van het Erasmus MC: “Crosslinks is weer een succesvolle spin-off onderneming die de Erasmus MC-incubator verlaat. We twijfelen er niet aan of Crosslinks onder leiding van het huidige managementteam verder tot bloei zal komen.”
Prof.dr. Frans van der Meché, directeur van de Erasmus MC Holding: “Deze transactie is een nieuw voorbeeld van onze succesvolle early-exit-strategie, waarbij we ondernemingen die zich in de markt weten te bewijzen, onmiddellijk verzelfstandigen. In 2007 gebeurde dit met Dnage, Hippus, Cum Suis, Vaxinostics en EMCare.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen