Nieuwe mobiele lichttherapielamp verkort behandelduur aanzienlijk

Meer dan 30% van de volwassen Nederlanders kampt met slaapproblemen. Bij veel mensen met slaapproblemen is de biologische klok van het lichaam verstoord. Lichttherapie is een effectieve manier om de biologische klok te herstellen. Wel moet men dagelijks lang achter een ‘lichtbak’ zitten om de gunstige effecten te ervaren. De Litebook Elite, een innovatieve, mobiele en zeer efficiente lichttherapielamp, biedt oplossing aan dit probleem. Door het gebruik van gepatenteerde technologie hoeft men de lamp doorgaans maar 15 minuten te gebruiken. De Litebook wordt gepresenteerd aan het publiek tijdens de Huishoudbeurs te Amsterdam.

Indien er geen lichamelijke of psychische oorzaken zijn aan te wijzen worden slaapproblemen veelal veroorzaakt door een ontregelde biologische klok. De ‘lichaamsklok’ loopt dan niet meer gelijk aan het normale ritme van de klok. Het lichaam maakt nu, overdag het slaaphormoon melatonine aan en in de avond en nacht juist te weinig. Dit resulteert in (ernstige) vermoeidheid, concentratieproblemen en energieverlies, in- en doorslaapproblemen.



Ondanks de hoge effectiviteit en de relatieve eenvoud van de behandeling, stuit de toepasbaarheid van lichttherapie op veel problemen. Niet iedereen is praktisch in staat om zich dagelijks in de vroege ochtend te melden bij een behandelcentrum voor een ‘lichtbad’. Het huidige klassieke assortiment voor thuisgebruik kenmerkt zich door grote forse afmetingen en is niet geschikt voor mobiel gebruik. Ook de efficiente lichtopbrengst is laag, waardoor men dagelijks een uur of langer achter de lamp moet zitten om een gunstig resultaat te behalen.

Litebook Elite verkort behandelduur

Het antwoord op bovenstaande problemen komt in de vorm van de Litebook Elite. Deze lichttherapielamp is met zijn compacte afmeting van 14,5 x 14 x 3,5 cm revolutionair kleiner dan de klassieke apparatuur. Dankzij een geïntegreerde oplaadbare batterij is het apparaat zeer mobiel in het gebruik. Door het gebruik van speciale gepatenteerde LED technologie (Licht Emitterende Dioden) wordt de dagelijkse benodigde behandelduur teruggebracht naar doorgaans slechts 15 minuten. De ‘geprogrammeerde’ lampjes van de Litebook concentreren zich namelijk op de meest effectieve golflengte van het licht, waardoor de efficientie van het licht sterk toeneemt.

Doorgaans wordt de Litebook Elite in de ochtend gebruikt om zo op veilige en effectieve manier de aanmaak van melatonine te stoppen. De biologische klok loopt nu weer gelijk aan het normale dagritme, waardoor men zich overdag minder moe voelt, meer energie heeft en beter slaapt.

De hoge effectiviteit van de Litebook wordt benadrukt door de 60-dagen-tevredenheidsgarantie die standaard wordt geboden. De medisch gecertificeerde Litebook Elite wordt op de markt gebracht door Goodlite en is online verkrijgbaar via www.doehetlichtaan.nl, bij de betere apotheek, drogisterij en gezondheidswinkels als de Vitaminstore.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen