Van Eeghem kwakzalft ook in België

De Kortrijkse dokter Patrick Van Eeghem, die in Nederland levenslang geschorst is voor zijn aandeel in kosmische kankertherapie, verkoopt ook in zijn praktijk in Belgie zogenaamde medicijnen aan patienten. Uit het toxicologische onderzoek door een erkend laboratorium(onderzoek uitgevoerd in opdracht van www.nieuwsblad.be), blijkt nu dat het om ordinaire alcohol gaat, aangelengd met water. De bevindingen van het toxicologisch onderzoek bevestigen de getuigenissen die ex-medewerkers van het Integraal Medisch Centrum al deden bij de Nederlandse Gezondheidsinspectie.

Uit één fles jenever weten ze in het centrum 1.000 euro winst te halen’, zei een van de gewezen personeelsleden. Een ex-collega zag hoe de ‘medische staf’ te werk gaat. ‘Kleine flesjes worden gevuld met ethanol en jenever’, getuigt ze. ‘Die worden dan op het bureau van Carine Bolijn gelegd. Zij is de orthomoleculaire therapeute, die naar eigen zeggen in rechtstreeks contact staat met de zogenaamde goddelijke bron en via die weg de kosmische stralen tot bij de meestal ongeneeslijk zieke patienten brengt. Op haar bureau straalt ze de flesje kosmisch in.’

Patienten die bij dokter Patrick Van Eeghem op bezoek gaan, krijgen steevast “druppeltjes” mee: flesjes gevuld met een oplossing die één van de pijlers van de behandeling uitmaakt en 80 tot 100 euro kost per flesje van 30 ml. Om de dokter alle voordeel van de twijfel te gunnen, stelt het lab dat de vloeistof theoretisch ook nog extreem verdunde homeopathische middelen zou kunnen bevatten. “Maar dan is de etikettering van de flesjes volledig illegaal, want er staat geen enkele vermelding van producent of gebruikte middelen op”.
De flesjes die de omstreden dokter Patrick Van Eeghem zijn kankerpatienten meegaf, bevatten enkel water en alcohol, concludeert het labo dat de inhoud onderzocht.


Midden januari schorste het tuchtcollege van Eindhoven dokter Patrick Van Eeghem levenslang. Hij werkte als arts in het Integraal Medisch Centrum Maria Magdalena in Roosendaal mee aan zogenaamde kosmische kankertherapie. Patienten moeten er op een bank gaan liggen en zich laten genezen door ‘de Goddelijke Bron’. Veel patienten getuigen dat chemotherapie hen met alle macht werd ontraden.
Conclusie van het toxicologisch onderzoek: ‘Er zijn geen toxische bestanddelen in aantoonbare concentratie.’ Vertaald in mensentaal: de flesjes bevatten alcohol aangelengd met water, ongeveer met een gehalte zoals een flinke aperitief.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen