Teststripje maakt ‘rapedrugs’ in drankje zichtbaar

Array

Het medisch bedrijf Biosource brengt een test op de markt waarmee kan worden nagegaan of drugs aan drank zijn toegevoegd. In een paar cafés in Eindhoven is de test al op proef verkrijgbaar. In Eindhoven is vorig jaar een aantal vrouwen met drugs in hun drankje bedwelmd, en daarna aangerand of verkracht.

Het bedrijf Biosource wil om die reden in de uitgaangsstraat de eerste Nederlandse proef met haar product uitvoeren. In de VS worden volgens importeur Frits van den Heuvel van Biosource al miljoenen van deze kaartjes verkocht in het uitgaansleven.

De kaartjes werken bij bier, wijn en frisdrank maar niet bij gekleurde mixdrankjes. “Als er ghb in je biertje is gegooid, zie en proef je dat niet. Bij twijfel kun je een kaartje vragen”, zegt Van den Heuvel. Hij gaat de komende weken alle grote uitgaansgelegenheden in het land benaderen en zijn product via websites aanbieden. De prijs is hoogstens een paar euro.

Met de test wordt snel duidelijk of die drugs in bier, frisdrank of breezer zitten, door een paar druppels op een strip te druppelen. Bij wijn of likeur werkt de test niet

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen