Janinni: geen zichtbare G-spot, geen orgasme

Array

Wetenschappers die onderzoek doen naar de vermaarde G-spot bij vrouwen erachter gekomen dat het vrouwelijke orgasme nog steeds de mystieke sluier draagt die het moet dragen. Ze zijn erachter gekomen dat het weefsel op de plaats tussen de urinebuis en de vagina dikker is bij vrouwen die een vaginaal orgasme ervaren dan bij vrouwen die nooit een dergelijk orgasme hebben.

Een onderzoeksteam onder leiding van Emmanuele Jannini van de Italiaanse universiteit van Aquila voerde tests uit op negen vrouwen die zeiden dat ze vaginale orgasmes hadden en op elf vrouwen die naar eigen zeggen geen vaginaal orgasme konden krijgen, zo meldt het Britse tijdschrift New Scientist onder aanhaling van het Journal of sexual medicine.

De wetenschappers gebruikten ultrasone trillingen om de plaats te onderzoeken in het voorste gedeelte van de vagina waar de G-spot of de Gräfenberg-plek wordt gesitueerd. De negen vrouwen die al ooit een vaginaal orgasme gehad hadden, vertoonden op die plaats een dikker weefsel dan de vrouwen die nog nooit een dergelijk orgasme hadden gehad.

Jannini concludeert dat vrouwen die geen zichtbare G-spot hebben, geen vaginaal orgasme kunnen krijgen. Toch betwijfelen heel wat specialisten ter zake dit, aldus New Scientist. Sommigen denken dat de dikte van het weefsel op de G-spot gewoon in verhouding staat tot de grootte van de clitoris. Anderen menen dat vrouwen die geen vaginaal orgasme hebben, toch een G-spot kunnen hebben. Nog anderen stellen dat vrouwen een vaginaal orgasme kunnen ervaren dankzij oefening, hetgeen mogelijk de G-spot meer ontwikkeld heeft, zodat spierweefsels dikker worden door training.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen