Janinni: geen zichtbare G-spot, geen orgasme

0
246

Wetenschappers die onderzoek doen naar de vermaarde G-spot bij vrouwen erachter gekomen dat het vrouwelijke orgasme nog steeds de mystieke sluier draagt die het moet dragen. Ze zijn erachter gekomen dat het weefsel op de plaats tussen de urinebuis en de vagina dikker is bij vrouwen die een vaginaal orgasme ervaren dan bij vrouwen die nooit een dergelijk orgasme hebben.

Een onderzoeksteam onder leiding van Emmanuele Jannini van de Italiaanse universiteit van Aquila voerde tests uit op negen vrouwen die zeiden dat ze vaginale orgasmes hadden en op elf vrouwen die naar eigen zeggen geen vaginaal orgasme konden krijgen, zo meldt het Britse tijdschrift New Scientist onder aanhaling van het Journal of sexual medicine.

De wetenschappers gebruikten ultrasone trillingen om de plaats te onderzoeken in het voorste gedeelte van de vagina waar de G-spot of de Gräfenberg-plek wordt gesitueerd. De negen vrouwen die al ooit een vaginaal orgasme gehad hadden, vertoonden op die plaats een dikker weefsel dan de vrouwen die nog nooit een dergelijk orgasme hadden gehad.

Jannini concludeert dat vrouwen die geen zichtbare G-spot hebben, geen vaginaal orgasme kunnen krijgen. Toch betwijfelen heel wat specialisten ter zake dit, aldus New Scientist. Sommigen denken dat de dikte van het weefsel op de G-spot gewoon in verhouding staat tot de grootte van de clitoris. Anderen menen dat vrouwen die geen vaginaal orgasme hebben, toch een G-spot kunnen hebben. Nog anderen stellen dat vrouwen een vaginaal orgasme kunnen ervaren dankzij oefening, hetgeen mogelijk de G-spot meer ontwikkeld heeft, zodat spierweefsels dikker worden door training.