Klachten tegen thuiszorgspotje SP afgewezen

Array

De Reclame Code Commissie heeft alle klachten die ingediend zijn tegen het thuiszorgspotje van de SP afgewezen. De Commissie oordeelde dat de beelden inderdaad indringend en ontluisterend zijn maar dat de SP erin geslaagd is om Mieke in haar waarde te laten. Letterlijk schrijft de commissie: “De boodschap is duidelijk: met haar scherpe, heldere blik doordringt zij de kijker van de situatie waarin zij is komen te verkeren en waarin ook anderen, die hulp nodig zullen gaan krijgen, terecht kunnen en wellicht zullen komen.” In haar oordeel schrijft de Commissie verder dat de SP de grenzen van het toelaatbare heeft opgezocht, maar deze niet heeft overschreden.

De SP is erg tevreden over de reactie van de Commissie op het verwijt van belediging van de thuiszorgwerkers. De Commissie: “In de uiting wordt de wijze waarop thuiszorg door de thuiszorgorganiserende instanties wordt uitgevoerd, bekritiseerd, maar niet de wijze waarop de thuiszorgverleners hun werk uitvoeren.” SP-Kamerlid Agnes Kant is blij met deze uitspraak: “De Commissie heeft goed aangevoeld dat het filmpje kritiek levert op het overheidsbeleid en zeker niet kritisch is op de uitvoerenden. In Harlingen heb ik meegelopen met de thuiszorg. Deze mensen hebben hart voor de zaak en voelden zicht eerder gesterkt dan gekrenkt door het filmpje.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen