Stuurgroep Aanpak Kindermishandeling van start

Array

De stuurgroep gaat een actieve rol vervullen bij de aanpak van kindermishandeling. De stuurgroep onder voorzitterschap van burgemeester Opstelten van Rotterdam is op maandag 25 februari geïnstalleerd door minister Rouvoet.

Het actieplan ‘Kinderen Veilig Thuis’ is het uitgangspunt bij de aanpak van kindermishandeling: het voorkomen, signaleren, stoppen en beperken van de schade van kindermishandeling. Centraal staan de landelijke invoering van de RAAK-aanpak, een publiekscampagne en meer aandacht voor het strafbaar stellen van kindermishandeling. Bij de landelijke invoering van de RAAK-aanpak staat voorop dat elke burger en professional moet beseffen dat iedereen een actieve rol heeft bij het bestrijden van kindermishandeling. De stuurgroep wil in dit verband meer maatschappelijke aandacht voor kindermishandeling.
RAAK-aanpak

Alle instellingen die in een bepaalde regio met kinderen werken, pakken kindermishandeling gecoördineerd aan. Dat zijn instellingen en organisaties als Bureau Jeugdzorg, GGD’s, basisscholen én gemeenten. De afgelopen jaren bleek deze werkwijze van de Reflectie en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling (RAAK) in vier proefregio’s doeltreffend. De betrokken professionals en vrijwilligers hebben geleerd om signalen van kindermishandeling te herkennen en om beter samen te werken.
Landelijke invoering 21 april 2008

Op 21 april 2008 komen bestuurders van provincies, grootstedelijke regio’s en de 35 centrumgemeenten bij elkaar om afspraken te maken over een verscherpte aanpak van kindermishandeling. Minister Rouvoet is aanwezig om de aftrap te geven voor de landelijke invoering van de RAAK-aanpak.
Samenstelling stuurgroep

In de stuurgroep zitten:

*

mr. I.W. Opstelten, burgemeester van de gemeente Rotterdam: voorzitter en lid
en de leden:
*

P.A. Dijkstra, tv-verslaggever
*

J.J.W. Esmeijer, gedeputeerde van de provincie Gelderland
*

C.M.M. Noom, wethouder van de gemeente Zaanstad
*

dr. K. Veling, rector van de Johan de Witt Scholengroep te Den Haag
*

prof. dr. J.C.M. Willems, bijzonder hoogleraar in de Rechten van het Kind
*

drs. E.S.M. Akerboom, korpschef van het regiopolitiekorps Brabant-Noord
*

mr. H.W. Samson-Geerlings, procureur-generaal

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen