Symposium Supporting health by technology

Array

Op 20 mei 2008 organiseren de Universiteit Twente (UT), en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een symposium over onderzoek naar eHealth gericht op de versterking van de autonomie van patient en burger en op de kwaliteit van de zorg.

Keynote speakers zijn dr. Gunther Eysenbach, visiting professor aan de UT, senior researcher van Centre for Global e- Health Innovation (University of Toronto) en hoofdredacteur van het Journal of Medical Internet Research. Verder spreekt o.a. drs. Ellen Maat, programma directeur Innovatie & ICT van het ministerie van VWS. De dagvoorzitter is prof. dr. Erwin Seydel, hoogleraar Toegepaste Communicatiewetenschap aan de Faculteit Gedragswetenschappen van de UT.

Het symposium presenteert:
– weergave van de relatie van eHealth onderzoek tot (inter)nationale ontwikkelingen in beleid en zorg;
– de resultaten van onderzoek naar interactieve technologie gericht op de bevordering van zelfzorg en een gezonde leefstijl;
– randvoorwaarden voor implementatie van eHealth toepassingen.

Het symposium markeert de opening van het Center for eHealth Research, dat onderdeel is van het Research Center for Health promotion and Technology aan de UT.

Vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom in Conferentiehotel Drienerburght, Universiteit Twente te Enschede. Het symposium vindt plaats tussen 11:00 – 18:00, inclusief een lunch. Na afloop vindt een informele netwerk receptie plaats met gelegenheid voor meetings one-on-one.

De kosten voor deelname bedragen € 50, incl congresmap, lunch en borrel.
Studenten hebben gratis entree.

Registratie kan plaatsvinden via Register now
Het volledige programma wordt in maart 2008 bekendgemaakt. Geregistreerden ontvangen deze up-date automatisch.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen