Rokerspolis realiseert hogere lijfrente uitkering

0
377

Vanaf vandaag is het voor rokers mogelijk een speciale lijfrentepolis af te sluiten. Vanuit de veronderstelling dat rokers een lagere levensverwachting hebben dan niet-rokers en daardoor onterecht meebetalen aan de lijfrente uitkering van niet-rokers is de speciale Rokerspolis ontwikkeld. Initiatiefnemers zijn de Stichting Rokersbelangen en levensverzekeraar Paerel Leven te Lelystad.

Ton Wurtz van de Stichting Rokersbelangen licht toe: “We hebben dit initiatief genomen omdat rokers hiermee eindelijk krijgen waar ze recht op hebben, namelijk een uitkering gekoppeld aan levensverwachting. De SRB krijgt al jaren signalen van rokers die het onterecht vinden dat er nog geen speciale verzekering voor hen op de markt is. Voor de overlijdensverzekeringen moeten rokers al jarenlang een hogere premie betalen. Dan is het terecht dat zij voor hun lijfrenteverzekering een hogere uitkering krijgen. De SRB is hiermee aan de slag gegaan. Echter het bleek dat veel verzekeraars hier niet aan willen beginnen. Met de Rokerspolis van Paerel Leven komt hier eindelijk verandering in en krijgen rokers waar voor hun geld”.

Er is een tendens waarneembaar in Nederland dat bij verzekeringen steeds meer onderscheid wordt gemaakt naar risicogroepen, zoals de overlijdenspolis voor welvarenden en tal van andere verzekeringen die gebruik maken van diversificatie binnen de totale verzekerde populatie. Omdat rokers een lagere levensverwachting hebben, zal de uitkeringstermijn voor hen korter zijn. Indien bij de tarifering rekening wordt gehouden met dit gegeven, wordt met dezelfde premie voor rokers een hogere uitkering gerealiseerd. De maximale meeropbrengst van de Rokerspolis is 19 % ten opzichte van polissen die momenteel in Nederland op de markt beschikbaar zijn. Overigens heeft de Rokerspolis zich al bewezen in het buitenland, volgens Wurtz wordt een soortgelijke Rokerspolis al sinds 1996 succesvol in Engeland aangeboden.

Vorig artikelSmaling directeur Medical Solutions van Siemens Nederland
Volgend artikelIsraelische bom verwoest gezondheidskliniek in Gaza
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.