Nanomagneten ind e strijd tegen kanker

In BBC news vandaag een interessant artikel over nanomagneten die de strijd kunnen aangaan tegen kanker

Een groep onderzoekers in Edinburgh heeft de techniek verbeterd. De magneetjes worden nu door bacterien gemaakt. Bacterien kunnen de magneetjes beter maken dan de onderzoekers zelf. Ze worden dan veel egaler van vorm en maat. Deze zogenaamde Magnetosomes maken de uiterst kleine magnetische deeltjes in bacterien en zouden kunnen worden gebruikt om tumors te vernietigen, aldus de onderzoekers. Het team van onderzoekers uit Edinburgh heeft de methode, die gebruikmaakt van nanomagnets, verder ontwikkeld.

De wetenschappers kweekten de bacterien in een mengsel dat meer kobalt dan ijzer bevatte. De toevoeging van kobalt in nanomagnets maakte de magneten maarliefst 36-45% sterker. Een opwindend onderzoek dus. De nanomagneten worden zo naar de plaats van een tumor kunnen geleid. Zodra ze daar zijn gearriveerd, door gebruik te maken van een tegenovergesteld magnetisch veld warmen de nanomagneten op en vernietigen aldaar de kankercellen. Zij kunnen ook worden gebruikt om geneesmiddelen rechtstreeks naar het kankerweefsel te vervoeren en daar hun werk te doen. rechtstreeks te dragen. Leider van de studie, Dr. Sarah Staniland, van de Universiteit van Edinburgh, zei: “For nanoparticles to be used in medicine you need them to be a very uniform size and shape and bacteria are very good for that. “This increases the scope for their use in cancer. “You would move them with a normal magnetic field and then heat them with the opposing field.” . ”

De mogelijkheden voor hun gebruik bij kanker zijn legio. Liz Baker, Cancer Research UK’s science information officer, zei over deze ontwikkeling: “Targeting treatments specifically to cancer cells is an exciting area of research, but in this case work is still at a very early stage. “It will be interesting to see if further research into nanomagnets will provide us with a new and effective anti-cancer therapy.”

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Daresbury Laboratory in Groot Brittannie en het Laue-Lengevin instituut in Grenoble.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen