Zorgverlener Prinsenstichting gunt kijkje in de keuken van ICT

Array

Remote desktops met Open Source te bekijken in Purmerend op 13 maart 2008
De Prinsenstichting, een organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, gunt op 13 maart zorginstellingen in Nederland de mogelijkheid om een kijkje in de keuken van hun ICT-afdeling te nemen. Een middagvullend programma zal de bezoekers gelegenheid bieden om de remote desktop oplossing die de Prinsenstichting gebruikt zowel op technisch als organisatorisch vlak uitgelegd te krijgen én werkend te zien. De inleiding zal bestaan uit een algemene laagdrempelige uitleg over Open Source en open standaarden, waarna de ontwikkelaars van de thuiswerkoplossing en de projectleider van het project aan het woord komen.

Albert Stevens, ICT manager Prinsenstichting: “De zorg wordt al lang gedwongen tot bezuinigingen. Bij de Prinsenstichting hebben we deze uitdaging aangegrepen door als pioniers aan de slag te gaan met nieuwe technologieen op het gebied van Open Source. Onze leverancier At Computing heeft hierin goed met ons meegedacht. Uiteraard zijn we tegen kinderziektes aangelopen, daarom vinden wij het juist zo belangrijk dit soort ervaringen op een ‘open’ manier met collega’s te delen.”

De middag wordt door de Prinsenstichting georganiseerd in samenwerking met Media Plaza in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Het valt binnen het programma “Aan de slag met Open ICT” waarin dit jaar drie van dit soort werkbezoeken staan gepland. Het doel van het ministerie is Open Source en open standaarden meer bekendheid te geven en praktische voorbeelden te tonen aan diverse doelgroepen waaronder de zorgsector.

Er zijn 15 plaatsen beschikbaar, enkel zorginstellingen zullen worden toegelaten. Deelname is kosteloos. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.mediaplaza.nl/event/opensourceindezorg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen