Achmea implementeert NetIQ security-oplossingen

Array

NetIQ, onderdeel van Attachmate, implementeert haar security-oplossingen bij Achmea ter ondersteuning van monitoring en beheer. Achmea heeft het beheer van de ICT-infrastructuur sinds januari dit jaar uitbesteed aan Atos Origin, Getronics PinkRoccade en KPN. Om aan compliancy eisen te blijven voldoen moet ook in geval van outsourcing de grip op IT-security behouden blijven. Mede door de ondersteuning van de NetIQ security-oplossingen weet Achmea dit te realiseren. Als verzekeraar is het van groot belang de continuïteit van, en de controle op, de gegevensverwerking te waarborgen.

De NetIQ-oplossingen worden ingezet om het beveiligingsniveau van de Achmea IT-infrastructuur continu te bewaken, zowel pro-actief (middels state monitoring) als re-actief (middels event monitoring). Hierdoor is Achmea veel beter in staat om risico’s te beperken en te beheersen, ook na outsourcing van het beheer van de ICT-infrastructuur.

Bob Jutte, Manager Risk Control, Group IT Services Achmea: “Wij hebben gekozen voor de NetIQ security-oplossingen omdat deze als enige de door ons gevraagde functionaliteit voor de gehele infrastructuur konden bieden. Tevens konden deze binnen de door ons gestelde termijn worden ingezet. De NetIQ security-oplossingen zijn volledig geïntegreerd waardoor monitoring en beheer sterk vereenvoudigd worden. NetIQ heeft de functionaliteit van haar oplossingen voor het beheer van de Achmea Windows Active Directory omgeving reeds bewezen en dat geeft ons de zekerheid die in de verzekeringsbranche noodzakelijk is. Met behulp van de NetIQ security-oplossingen zijn wij beter in staat de integriteit van de gegevensverwerking richting onze klanten te waarborgen.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen