Stichting Roads behaalt belangrijk kwaliteitscertificaat

Array

roadshelpt.JPG
Stichting Roads
heeft het officiele HKZ certificaat behaald. Dat betekent dat Roads aantoonbaar kwalitatief goede zorg levert. Stichting Roads is een erkende AWBZ-zorgaanbieder en jobcoachorganisatie. Zij werken nauw samen met gemeenten, reïntegratiebedrijven, zorgverzekeraars, het UWV en werkgevers. Roads werkt in Zuidelijk Noord-Holland, met uitzondering van het Gooi. In iedere regio beschikken ze over minimaal een DAC en een trajectbureau.

Per regio is er op verschillende terreinen een breed aanbod aan arbeidsmatige, educatieve en recreatieve activiteiten. Daarnaast kunnen ze, mede dankzij een groot netwerk, werkplekken op maat creeren. Hoe helpt Roads? Roads helpt:
* Bij het maken van nieuwe plannen
* Bij het vinden van een goed dag- en nachtritme
* Bij het regelen van uw huishouding en financien
* Bij het vinden van een zinvolle dagbesteding
* Bij het volgen van een nieuwe hobby
* Bij het zoeken van tijdelijk onderdak als dat even nodig is

Roads organiseert activiteiten vanuit een goede infrastructuur. Zo kan deelnemers een plek worden geboden die aansluit bij hun vragen, zowel binnen als buiten Roads.
Om het HKZ Keurmerk te verkrijgen, moet het kwaliteitsmanagementsysteem voldoen aan alle HKZ-normen (met de internationaal erkende ISO 9001:2000-normen als basis). Deze HKZ-normen hebben betrekking op zowel de kwaliteit van het zorgproces als op de organisatorische kwaliteit. Ze stellen met name eisen aan het primaire proces: de intake/indicatie, de uitvoering van de diensten en de evaluatie/nazorg.

Het HKZ Keurmerk betekent dat Roads:
– De zaken intern goed op orde heeft.
– De klant principieel centraal stelt.
– Betrouwbare resultaten kan presenteren.
– Voortdurend werkt aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.

De HKZ-systematiek is bijzonder in de volgende opzichten:
– Een samenhangende benadering: de effectiviteit van de totale organisatie wordt beoordeeld bij certificatie.
– De HKZ-normen zijn openbaar en worden regelmatig geactualiseerd.
– Normontwikkeling en toetsing vinden strikt gescheiden plaats en staan beide onder formeel toezicht.
– Toetsing voor het HKZ keurmerk is geen momentopname. Om het certificaat te behouden, laat Roads zich jaarlijks extern en onafhankelijk toetsen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen