Proefpersonen met hooikoorts gezocht

0
363

Voor dit onderzoek worden patienten tussen de 18 en 60 jaar gezocht met een graspollenallergie maar zonder huisstofmijtallergie. De onderzoekers vragen de patienten om dagelijks de ernst van hun hooikoortsklachten per SMS-bericht of via e-mail door te geven aan het LUMC. Het is voor het onderzoek van belang dat de patienten woonachtig zijn in Zuid-Holland. Er volgt eerst een kort medisch onderzoek en een huidtest in het LUMC, waarna u kunt beslissen of u aan dit onderzoek wilt deelnemen. Proefpersonen krijgen een vergoeding van 125 euro.

Mensen met hooikoorts hebben in de lente en de zomer klachten van snotteren, niezen en hoesten door diverse pollen die de natuur produceert. Van mei tot juli zijn het vooral de graspollen die de klachten veroorzaken. In deze periode verzorgt het LUMC dagelijks de hooikoortsverwachting. Deze is te vinden op NOS Teletekst en wordt uitgezonden op Radio 1 na het journaal van half zes.

Hebt u interesse, geeft u zich dan op bij Jeannette Gast-Strookman via e-mail: hooikoorts@lumc.nl (graag met vermelding van uw telefoonnummer).