Voldoende geld voor uitbetaling PGB

Array

De berichtgeving in het Dagblad van het Noorden van 7 maartjongstleden over het aanvragen van een Persoons Gebonden Budget klopt niet. Het bericht suggereert dat nieuwe aanvragen voor een Persoons Gebonden Budget (PGB) vóór 1 april gedaan moet worden. Daarna zou het geld voor PGB’s op zijn.Voor bestaande PGB-houders verandert er niets, zij ontvangen gewoon hun geld. De komende maanden is er ook genoeg geld om nieuwe PGB-aanvragers met een indicatiebesluit een budget toe te wijzen.

Landelijk PGB-pot raakt op
Menzis bevestigt de landelijke tendens dat het bedrag voor PGB’s niet voldoende is voor de verwachte groei aan nieuwe indicaties in 2008. Bij de presentatie van de Voorjaarsnota bekijkt het Kabinet of er voor 2008 extra geld nodig is voor de nieuwe PGB-aanvragen. Woensdag 12 maart 2008 debatteert de Tweede Kamer in een plenair spoeddebat over de groei van het gebruik van het PGB.

Lees voor meer informatie over het aanvragen van een Persoons Gebonden Budget de berichten op de website van de Menzis Zorgkantoren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen