VU medisch centrum opereert vanaf vandaag in tuin

Array

Vandaag neemt VU medisch centrum acht operatiekamers in de tuin in gebruik. Dit tijdelijke operatiecomplex is opgebouwd uit 49 geprefabriceerde containers. Het vervangt het OK-complex wat bij de brand in mei 2007 volledig werd verwoest. Het tijdelijke OK-complex staat in de tuin en vormt een zelfstandige unit. Dat wil zeggen, er wordt niet alleen geopereerd, maar ook de voorbereidingsruimte en uitslaapkamer zijn er gevestigd. De OK’s voldoen aan alle deskundigheids- en veiligheidseisen.

De containers zijn bij de Duitse systeembouwspecialist Cadolto geprefabriceerd: alle voorzieningen zoals elektriciteit en luchtbehandeling zijn vooraf aangelegd of geïnstalleerd. Ook alle OK apparatuur in dit complex is nieuw. De ‘oude’ apparatuur is door de brand verloren gegaan. In de acht operatiekamers worden patienten van de volgende specialismen geopereerd: plastische chirurgische, neurochirurgie, KNO, mondheelkunde, oogheelkunde, kinderchirurgie en kinderurologie.

Ondanks de brand is het gelukt om een groot deel van de voor 2007 beoogde operaties door te laten gaan. Om dit bereiken is er ook ’s avonds en in de weekenden geopereerd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen