Jubileumcursus ‘GENEESKUNST’ voor huisartsen

50 jaar Boerhaave Commissie bij- en nascholing 

Op 10 april 2008 viert de Leidse Boerhaave Commissie dat 50 jaar geleden de eerste bijscholingscursus voor huisartsen werd georganiseerd. Dit wordt gevierd met een speciale feestelijke bijscholingscursus ‘GeneesKunst’, waarbij met gebruik van verschillende kunstuitingen een breed scala aan medische onderwerpen wordt behandeld. Ter gelegenheid van het jubileum opent die middag tevens een tentoonstelling met objecten van Lisette Verkerk in de galerie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Huisartsen kunnen zich aanmelden op www.boerhaavenet.nl.

Tijdens de speciale cursus GeneesKunst worden de cursisten aan de hand van verschillende kunstuitingen aan het denken gezet en hun zintuigen geprikkeld. Ogen, oren, huid, brein, alles passeert de revue. Ook vindt de opening van een speciale tentoonstelling plaats met objecten van Lisette Verkerk. Deze tentoonstelling is ter gelegenheid van het lustrum opgebouwd in de galerie van het LUMC en wordt geopend door de voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC prof. dr. F.C. Breedveld.

De Boerhaave commissie heeft als taak het initiëren, stimuleren en organiseren van bij- en nascholing in de geneeskunde. Naast cursussen voor huisartsen organiseert de commissie ook tal van nascholingscursussen voor alle medisch-specialistische beroepsgroepen en voor paramedici, zoals fysiotherapeuten en ergotherapeuten. De Boerhaave Commissie is een onderdeel van het LUMC en vernoemd naar de Leidse hoogleraar Herman Boerhaave (1668-1738), die studenten onderwijs gaf aan het bed van de patiënt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen