Nederlandse Brain Awareness Week: 10-16 maart 2008

Array

Het programma van de Brain Awareness Week kent ook verschillende andere activiteiten die plaatsvinden op verschillende locaties in Nederland. De Brain Awareness Week heeft als doel de nieuwsgierigheid over het functioneren van de hersenen en het belang en de attractie van te verhogen. Op deze wijze kunnen neurowetenschappers een bijdrage leveren aan publieksinformatie.

Gedurende de gehele Brain Awareness Week vindt het event "Neurowetenschappers op school" plaats, waarbij een Nederlandse neurowetenschapper op het HAVO/VWO een presentatie (of les of "master class") geeft over de hersenen en over zijn of haar specifieke onderzoek. Daarbij is het idee dat de neurowetenschappers dit bij voorkeur, maar niet noodzakelijkerwijs, op hun "oude" school doen, zodat ook scholen buiten de universiteits- en onderzoekscentra zo'n les aangeboden kunnen krijgen. 
De Nederlandse Neurofederatie is een koepelorganisatie van de neurowetenschappelijke verenigingen en van de universitaire neuro-onderzoeksscholen. De organisatie van de Brain Awareness Week wordt ondersteund door de Hersenstichting Nederland en door diverse neurowetenschappelijke onderzoeksinstellingen in Nederland.

Informatie over de internationale agenda van activiteiten is te vinden op de engelstalige website van de Brain Awareness Week, die ook veel links heeft naar informatie sites over de hersenen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen