Adviespanel FDA beveelt unaniem goedkeuring sugammadex aan

"We zijn erg blij met de uitspraak van het adviespanel en we waarderen het, dat zij de data over sugammadex zo zorgvuldig hebben bestudeerd", aldus Robert Spiegel, Chief Medical Officer en senior vice president van het Schering-Plough Research Institute. "Sugammadex heeft de potentie om het werkveld van de anesthesiologen te veranderen, doordat het betere controle geeft over spierverslapping tijdens operaties onder algehele anesthesie. We blijven met de FDA samenwerken om sugammadex zo snel mogelijk op de Amerikaanse markt te brengen, zodat anesthesiologen en hun patiënten kunnen profiteren van dit innovatieve geneesmiddel."

Sugammadex is ontwikkeld door Organon, dat sinds november 2007 onderdeel uitmaakt van het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Schering-Plough Corporation.

Over sugammadex
Sugammadex, een SRBA (selective relaxant binding agent), is speciaal ontwikkeld om de effecten van de spierverslapper rocuronium bromide (Esmeron®/Zemuron®) of vecuronium bromide op te heffen. Spierverslappers worden bij operatieve ingrepen als onderdeel van de algehele anesthesie gebruikt, bijvoorbeeld wanneer iemand een ingrijpende of lastige operatie moet ondergaan of om behandeling van botten en spieren mogelijk te maken, zoals tijdens een orthopedische ingreep. Patiënten aan wie een spierverslappend middel is toegediend, kunnen niet zelf ademhalen en moeten kunstmatig worden beademd.

De werking van sugammadex is gebaseerd op de inkapseling van het spierverslapper-molecuul, waardoor een innig complex wordt gevormd. Doordat sugammadex de spierverslapper inkapselt, wordt de verslapper verwijderd.

Recente artikelen