Eureko benoemt Thomas van Rijckevorsel tot lid Executive Board

Mr. T.C.A.M. (Thomas) van Rijckevorsel zal per 1 april 2008 toetreden tot de Executive Board van Eureko. Hiertoe heeft de Supervisory Board van Eureko besloten. Thomas van Rijckevorsel is thans directeur van het Directoraat Particulieren van Rabobank Nederland.

Thomas van Rijckevorsel (53 jaar) trad na zijn rechtenstudie in Leiden in dienst bij ABN AMRO. In 1991 maakte hij de overstap naar Rabobank. Vanaf 1994 hield hij zich bezig met de opbouw van een internationaal private banking netwerk. Van Rijckevorsel werd vanaf 2001 marketingdirecteur bij het binnenlandse retail bedrijf. Sinds 2006 is hij directeur van het Directoraat Particulieren. Daarbij is hij onder meer verantwoordelijk voor de bancassurance-activiteiten van Rabobank en de verzekeringsactiviteiten die Rabobank en Eureko/Achmea samen ontwikkelen (onder andere via Interpolis).

Bestuursvoorzitter Maarten Dijkshoorn over de benoeming: “Thomas van Rijckevorsel heeft een grote staat van dienst binnen de financiele dienstverlening en beschikt over brede ervaring in het besturen van commerciele organisaties gericht op particulieren en bedrijven. Ik verwacht dat hij een sterke bijdrage zal leveren aan het verder uitbouwen van de synergetische voordelen in de samenwerkingsrelatie tussen Eureko en Rabobank.”

De Executive Board van Eureko bestond – na de pensionering van Ernst Jansen per 1 oktober 2007 – uit vijf leden. Met de aanstelling van Thomas van Rijckevorsel heeft Eureko per 1 april 2008 weer een zeshoofdige Board. De andere leden zijn Maarten Dijkshoorn (chairman en CEO), Huub Hannen (vice-chairman), Gerard van Olphen, Willem van Duin en Roel Wijmenga (CFO).

Als u hier klikt dan ziet u tot 18 maart een korte film en ruimte voor de slides.

Bronnen: www.eureko.net en www.achmea.nl


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen