Morgengezondweerop.nl start gezondheidsonderzoek havenbedrijfsleven

De Rotterdamse haven maakt kennis met Morgengezondweerop.nl, een innovatief medisch bedrijf dat logistiek en gezondheidsonderzoek handig combineert. Vanaf volgende week rijden vier speciaal als medische onderzoeksruimte ingerichte bussen langs bedrijven in de haven om werknemers een gezondheidscheck aan te bieden.

De ondernemer achter Morgengezondweerop.nl, drs. Patrick de Regt, heeft met het aanbieden van de checks een duidelijk doel voor ogen: "Een gezond bedrijf presteert beter. Werknemers kunnen door deelname aan onze gezondheidscheck inzicht krijgen in hun verbeterpunten. Wij helpen ze ook nog eens om concreet met hun leefstijl aan de slag te gaan. We hebben deze week al in een persbericht van het CBS kunnen lezen dat mensen doordat ze werken aan hun leefstijl écht gezonder zijn geworden. Wij zien dat werkplezier, productiviteit en gezondheid hand in hand gaan. Rotterdam moet daarom de gezondste haven ter wereld worden".

Gezondheid op het werk
Morgengezondweerop.nl heeft sinds 2005 met meer dan 100.000 checks, ruime ervaring in het logistiek en kostenefficiënt aanbieden van gezondheidschecks door heel Nederland. Ook heeft de onderneming hiermee inzicht opgebouwd in de stand van de gezondheid in de regio Rotterdam. De Regt: "we zien uit eerder onderzoek, gehouden onder vijftigplussers, dat het gezondheidsprofiel bij deze groep zorgwekkend is. Ruim een kwart is te dik, heeft te hoog cholesterol en te hoge bloeddruk: de bekende risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Nu willen we onderzoeken of dit ook geldt voor de havenwerknemers. Als je weet dat er een helder verband is tussen een actief gezondheidsbeleid binnen een onderneming en de productiviteit en het werkplezier van haar werknemers, dan liggen hier kansen. Met deze gezondheidscheck bieden we ondernemers en werknemers de mogelijkheid om actief met hun gezondheid op het werk aan de slag te gaan. Naast de check geeft ons medisch team ook direct advies en begeleiding als de resultaten daar aanleiding toe geven."

Check
De check voor werknemers bestaat uit een uitgebreide vragenlijst die zij van te voren invullen. Hierin komen vragen aan bod over zowel de lichamelijke (hart- en bloedvaten, astma, COPD, RSI, rugklachten) en geestelijke gezondheid (stress, depressie). Vervolgens komt de onderzoeksbus van Morgengezondweerop.nl op locatie langs om het lichamelijk onderzoek af te nemen. Het onderzoek bestaat onder meer uit het meten van lengte, gewicht, taille omvang en bloeddruk. Daarnaast wordt bloed afgenomen dat wordt onderzocht in een laboratorium. Hierbij wordt gekeken naar cholesterolwaarden, glucose, nier- en leverfunctie, bloedarmoede en de aanwezigheid van verborgen ontstekingen. Afhankelijk van de onderzoeksresultaten krijgt de werknemer een advies over verbetering van de gezondheid.

Deelname

Bedrijven in de haven ontvangen deze week een uitnodiging voor deelname aan de gezondheidscheck. Ook kunnen zij zich aanmelden op de website www.morgengezondweerop.nl. Naar verwachting zullen de onderzoeksbussen van Morgengezondweerop.nl drie maanden actief zijn in de haven. Aan de gezondheidscheck zijn kosten verbonden.

Morgengezondweerop.nl
Morgengezondweerop.nl is een commercieel gezondheidsinitiatief dat is voortgekomen uit een in 2005 en 2006  gehouden landelijk hart- en vaatziekten onderzoek onder vijftigplussers. Morgengezondweerop.nl heeft als doel een betrouwbare, wetenschappelijk onderbouwde en betaalbare gezondheidscheck aan te bieden, die voor iedereen in Nederland bereikbaar is. Het onderzoeksteam van Morgengezondweerop.nl bestaat uitsluitend uit medisch gekwalificeerde professionals.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen