Meer dan 150.000 Nederlanders gelijktijdig aan het bewegen

Staatssecretaris Jet Bussemaker, Jochem van Gelder en Clémence Ross bewegen in Amsterdam
Het is bijna zover! Donderdag 3 april a.s. bewegen meer dan 150.000 Nederlanders 30 minuten. 'Heel Nederland beweegt 30 minuten' vindt plaats in de Nationale Sportweek en is initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Het doel van de campagne is om Nederlanders te stimuleren meer te bewegen.

Heel Nederland beweegt
De teller staat op 150.000 deelnemers. Dit stijgt de komende dagen nog aanzienlijk. Op kinderdagverblijven, basisscholen, middelbare scholen, hogescholen, woon- en zorgcentra, sportscholen en in gezondheidscentra en diverse andere bedrijven. Door het hele land vinden grote en kleine evenementen plaats met deelnemersaantallen tot maar liefst 6.000 personen (in Breda). De recordpoging is op de Dag van 30 minuten bewegen in de Nationale Sportweek.

Recordpoging zet Nieuwmarkt in Amsterdam op z'n kop!
Het landelijke evenement vindt plaats op de Nieuwmarkt in Amsterdam. Hier komen honderden mensen samen in beweging tijdens een live optreden van Edsilia Rombley. De deelnemers gaan dansen, steppen, wandelen en spinnen, 30 minuten lang. Het startschot van de actie wordt gegeven door Staatssecretaris Jet Bussemaker, Jochem van Gelder, Kees Sijbesma (directeur Nationale Sportweek), Carolien Gehrels (wethouder gemeente Amsterdam) en Clémence Ross (directeur Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen-NISB).

Meedoen kan nog steeds!

Bewegen, minimaal 30 minuten per dag, is de sleutel naar gezondheid en plezier. Opgeven kan nog tot en met 3 april. Meebewegen op een van de bestaande evenementen kan natuurlijk ook. Voor aanmelden en meer informatie kijk op www.30minutenbewegen.nl

NISB en 30minutenbewegen
Initiatiefnemer van deze ludieke actie is NISB, het Nederlands kennis- en innovatie-instituut dat aanzet tot sport en bewegen om participatie, leefbaarheid en gezondheid te bevorderen. De vierjarige campagne 30minutenbewegen richt zich op alle Nederlanders om hen bewust te maken van het bestaan van een beweegnorm. Tevens worden, met acties en beweegevenementen in het land, mensen verleid direct in beweging te komen. NISB voert de beweegcampagne uit in opdracht van het ministerie van VWS.

Recente artikelen