Vooralsnog geen resultaat farmacieoverleg

Array

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft op initiatief van minister Klink van VWS de afgelopen twee maanden intensief overleg gevoerd met de ondertekenaars van het Transitieakkoord Farmacie. Doel van de gesprekken was om snel te komen tot lagere geneesmiddelenprijzen, zonder kortingen en bonussen voor apotheekhoudenden.

De uitkomst van het overleg is, dat voor de korte termijn geen oplossing is gevonden. Zorgverzekeraars blijven wel meedenken over een structurele oplossing, volgens de afspraken van het Transitieakkoord.

De partijen hebben op een aantal  punten constructief overleg gevoerd. Zo zijn zorgverzekeraars en apothekers het eens over  het basis takenpakket van de apotheker en de beloningssystematiek  die daarbij hoort. De bonussen en kortingen die apotheekhoudenden als extra inkomsten bedingen op de geneesmiddelen blijven voorlopig echter een heet hangijzer. Zorgverzekeraars willen dat dit geld ten goede komt aan de zorg.

Begin januari hebben de zorgverzekeraars die een individueel preferentiebeleid uitvoeren, dit beleid bevroren in afwachting van de uitkomsten van het overleg. Nu er op korte termijn geen oplossing is, zal met ingang van 1 april een aantal zorgverzekeraars dit eigen beleid voortzetten.  

Bron:ZN

Recente artikelen