Workshop uiterlijke verzorging voor kankerpatiënten van VU medisch centrum

Array

Bijna een kwart van de patiënten die in VU medisch centrum opgenomen wordt, heeft een vorm van kanker. Om deze patiënten nóg beter te verzorgen, organiseert VU medisch centrum in samenwerking met Stichting Goed verzorgd, Beter gevoel op 21 april a.s. de eerste van een aantal workshops Uiterlijke verzorging voor patiënten met kanker. Tijdens deze workshops krijgen deelnemers professionele tips en adviezen over de verzorging van het uiterlijk en gaan zij zelf aan de slag met huidverzorging en make-up. Kanker en de behandelingen daarvan hebben namelijk vaak grote gevolgen voor het uiterlijk.

Een goed verzorgd uiterlijk geeft meer zelfvertrouwen. Dit geldt voor gezonde mensen, maar zeker ook voor mensen die er door ziekte of behandeling soms minder goed uitzien. Kankerpatiënten verliezen tijdens behandelingen vaak hun haar of krijgen te maken met huid- en nagelproblemen. Alhoewel dit vaak tijdelijke verschijnselen zijn, is extra aandacht en zorg voor deze veranderingen belangrijk voor het welzijn van de patiënt. De workshops "Goed verzorgd, Beter gevoel" helpen patiënten de uiterlijke gevolgen van bijvoorbeeld chemotherapie en bestraling te verminderen.

Bij de workshops die in VU medisch centrum plaatsvinden, zijn speciaal getrainde schoonheidsspecialisten, visagisten, en een kapper/haarwerker aanwezig. Onder begeleiding van deze professionals krijgen de deelnemers in twaalf stappen advies over huidverzorging en make-up. Tijdens deze twee uur durende bijeenkomsten kan men in een ontspannen sfeer vragen stellen over het veranderende uiterlijk om vervolgens zelf aan de slag te gaan met de door de cosmeticabranche ter beschikking gestelde producten.

De Stichting Goed verzorgd, Beter gevoel organiseert deze workshops door het hele land. Momenteel zijn acht organisaties direct verbonden aan de Stichting. Het betreft organisaties op het gebied van kanker, uiterlijke verzorging en de brancheorganisatie van fabrikanten en importeurs van cosmetica.
Mensen met kanker die onder behandeling zijn in VU medisch centrum kunnen kosteloos deelnemen aan één van de workshops "Goed verzorgd, Beter gevoel". De workshops worden op 21 april, 25 juni, 6 oktober en 26 november 2008 georganiseerd. Voor informatie en inschrijving kunnen patiënten contact opnemen met VU medisch centrum ([email protected]).
Zie www.VUmc.nl/fondsenwerving of www.goedverzorgdbetergevoel.nl voor meer informatie.

Recente artikelen