Rechter verbiedt gebruik van naam ‘Ziekenhuis Rotterdam’…

Array

De Rotterdamse rechtbank vindt het voorgenomen gebruik van de naam Ziekenhuis Rotterdam door het MCRZ te verwarrend. In haar vonnis van dinsdag 8 april wordt het MCRZ verboden om de naam Ziekenhuis Rotterdam te gaan voeren. De rechtbank volgt daarmee het oordeel van de vijf rechtenstudenten, die in dit kort geding als lezersrechtbank hebben gefungeerd en al eerder hun mening in het Algemeen Dagblad hadden gegeven.

Vrees
Drie Rotterdamse ziekenhuizen, Erasmus MC, Oogziekenhuis Rotterdam en Havenziekenhuis Rotterdam hadden een kort geding aangespannen tegen het Medisch Centrum Rijnmond-Zuid. De reden was het voornemen van MCRZ om binnenkort haar naam te wijzigen in Ziekenhuis Rotterdam. De drie ziekenhuizen vreesden dat deze naam tot ongewenste verwarring zou leiden bij de patiënten en bezoekers van alle ziekenhuizen in Rotterdam. Met alle schadelijke gevolgen van dien. Het Sint Franciscus Gasthuis, de ambulanceorganisatie RAVU en diverse cliëntenraden en patiëntenverenigingen deelden deze vrees.

Blij
Erasmus MC, Oogziekenhuis Rotterdam en Havenziekenhuis Rotterdam zijn blij met deze uitspraak, omdat zij er alles aan doen om onnodige stress en verwarring bij patiënten en bezoekers van ziekenhuizen te vermijden. Zij hopen dat het MCRZ nu voor een andere naam zal kiezen, die geen verwarring zal veroorzaken.

Recente artikelen