Steeds meer homeopathie in Nederlandse medicijnkastjes

Homeopathische middelen zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse medicijnkastjes. Zo heeft twee op de drie huishoudens producten van VSM in huis. Uit onderzoek blijkt dat vooral vrouwen van 35 jaar en ouder een voorkeur hebben voor homeopathie1. Het bewust omgaan met de eigen gezondheid is steeds belangrijker. Hierdoor passen de natuurlijke geneeswijzen meer dan ooit in de huidige levensstijl. In het kader van de groeiende interesse in homeopathie vindt van 10 tot 16 april de landelijke themaweek over homeopathie en allergie plaats. Door heel Nederland worden gratis activiteiten georganiseerd om iedereen die last heeft van een allergie te wijzen op de mogelijkheden die een homeopathische behandeling kan bieden. Consumenten kiezen steeds vaker voor natuurlijke geneeswijzen zoals homeopathie en fytotherapie. Het bewust en gezond omgaan met het eigen lichaam, zoals gezond eten, genoeg beweging en voldoende ontspanning, is steeds belangrijker. Alles draait hierbij om het vinden van een goede balans in het leven. Homeopathische producten passen goed binnen deze trend.

Homeopathie & allergie
De themaweek homeopathie en allergie vindt plaats in het voorjaar als 15 – 20% van de Nederlanders2 last kan krijgen van hooikoorts. Voor steeds meer allergieën blijkt een homeopathische behandeling goed aan te slaan. Een groot voordeel is dat homeopathie de oorzaak van de kwaal aanpakt en niet, zoals vaak bij reguliere geneeswijzen, alleen de gevolgen. Homeopathische middelen spelen dan ook in op de natuurlijke geneeskracht en het zelfherstellende vermogen van het lichaam, de pure lijfkracht van ieder individu.

Natuurlijk evenwicht herstellen
Homeopathie is een milde en effectieve behandelwijze met als doel het herstellen van het natuurlijke evenwicht, zowel lichamelijk als psychisch. Uitgangspunt van de homeopathie is dat genezing plaatsvindt door toepassing van stoffen met dezelfde kenmerken als het ziektebeeld. Een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken is ook in staat diezelfde verschijnselen te genezen. Zo worden bij de behandeling van een allergie geneesmiddelen gegeven die gemaakt zijn van een allergeen, bijvoorbeeld pollen of huisstofmijt.

Meer over homeopathie
Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van homeopathie en de meest actuele gezondheidstips is er een maandelijkse nieuwsbrief van VSM. Aanmelden kan via www.purelijfkracht.nl/nieuwsbrief. Meer informatie over homeopathie (en fytotherapie) is ook te vinden op de website www.vsm.nl  

Recente artikelen