Lotgenotencontactgroep “A new life”

Array

Op zaterdag 31 mei 2008 wordt er een symposium georganiseerd ter gelegenheid van het 12½ jarig bestaan van de Lotgenotencontactgroep “A new life”. Tijdens dit symposium geven een aantal medici van Nederland en Belgie ! (Dr. Feskens, Dr. Gillardin, Dr. Luijten, Dr. Reijnen, Dr. Meir, Dr. de Zoete, Dr. Janssen , Dr. Van Cleemput, Dr. Claessens, Dr. R. A . Klaassen, Dr. Totte, Mevr. Maesen, Marjan de Visser) een lezing en/of presentatie over hun vakgebied. Corrie Wigmans (48) die op zaterdag 29 maart haar Koninklijke onderscheiding heeft gekregen. Zij is de oprichtster van de lotgenotencontactgroep “A new life” en eigenaar van de website www.maagverkleining.nl

Het Mini symposium, onder leiding van Corrie Wigmans, begint van 09.30  tot 17.00 uur in Familyland Bungalowpark Restaurant, Groene Papegaai 19 te Hoogerheide.

In de ochtend komen de volgende onderwerpen aan de orde: maagverkleinende operaties, en begeleiding voor en na de operatie. Een diëtist en psycholoog zullen deze onderwerpen toelichten.

In het middagprogramma wordt een forumdiscussie gehouden met bezoekers en medici. Verschillende bedrijven  zijn vertegenwoordigt tijdens dit symposium die (in)direct samenwerken in de wereld van obesitas. 

Corrie Wigmans, heeft de Koninklijke onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk voor mensen met Obesitas. Haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau is een bekroning op haar werk. Al 12½  jaar zet zij zich in voor een grote groep mensen uit binnen en buitenland die lijden aan overgewicht. Onlangs is Corrie verhuisd naar België waar zij haar hobby voortzet.

Wie is Corrie Wigmans?
Corrie Wigmans heeft sinds 8 januari 1994 een maagverkleining.

Mensen die overwegen om een gewichtreducerende operatie te ondergaan worden door verschillende medici vanuit ziekenhuizen en het NPCF. (Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie) voor extra en aanvullende informatie doorverwezen naar Corrie.  

Corrie heeft naast haar persoonlijke contacten met de lotgenoten en medici een eigen website www.maagverkleining.nl. Hier vindt je de laatste nieuwtjes en informatie over deze operaties. Met haar forum helpt zij anderen. Hier vinden de  lotgenoten steun bij elkaar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen