NMa keurt fusie Menzis met Azivo goed

Array

Menzis en Azivo hebben goedkeuring gekregen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) om samen te gaan. Dit heeft de NMa vandaag bekend gemaakt. De afgelopen maanden werkten de zorgverzekeraars aan een volledige juridische, financiële en bestuurlijke inbreng van de activiteiten van Azivo in Menzis. Na toestemming van de Ledenraden van Menzis en Azivo zal de fusie voor de zomer definitief zijn.

Roger van Boxtel, voorzitter raad van bestuur van Menzis, is blij met de toestemming van de NMa: "Menzis krijgt nu de kans zijn positie in de randstad te versterken. Azivo heeft een sterke positie in de Haagse regio, die gericht is op het zeker stellen van toegankelijke en kwalitatief goede zorg voor klanten. Met deze samenwerking waarborgen we deze betrokkenheid ook voor de toekomst."
De initiatieven die Azivo ontplooit op het gebied van eerstelijns gezondheidscentra, eigen apotheek en een hulpmiddelen inkoopbedrijf sluiten nauw aan bij de visie en initiatieven van Menzis.

Azivo heeft gekozen voor aansluiting bij Menzis omdat de zorgverzekeraars dezelfde waarden en uitgangspunten kennen als het gaat om goede zorg voor hun klanten. Aad de Groot, lid raad van bestuur Azivo: "De klant hebben we beiden hoog in het vaandel en streven naar goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen. Wij zien in Menzis een partner die onze visie op de klant en zorg deelt en hebben er alle vertrouwen in dat Azivo hiermee op de ingeslagen weg door kan gaan."

Solide speler
Azivo zal al haar activiteiten inbrengen in Menzis. Dit betreft, naast de zorgverzekeraars, onder andere de Azivo apotheek en de overige handelsondernemingen. Financieel, juridisch en bestuurlijk gaat Azivo daarmee volledig op in Menzis. Samen vormen Menzis en Azivo een solide speler in de zorgmarkt. Tot minimaal 1 januari 2011 worden de zorgverzekeringsactiviteiten van Azivo vanuit een aparte juridische entiteit voortgezet. Operationeel en financieel worden deze activiteiten binnen Menzis apart aangestuurd. Deze activiteiten zullen worden uitgevoerd vanuit Den Haag onder leiding van dhr. A. de Groot, lid van de raad van bestuur van Azivo. De huidige voorzitter van de raad van bestuur van Azivo, dhr. F. van den Heuvel, zal voor een periode van drie jaar als adviseur verbonden zijn aan de raad van bestuur van Menzis.

Azivo
De naam Azivo zal tot minimaal 1 januari 2011 gehandhaafd blijven, wellicht ondersteund door de naam Menzis. De dagelijkse dienstverlening aan klanten wordt ongewijzigd voortgezet. Waar mogelijk zal, mede gericht op vergroten van de toegevoegde waarde voor de huidige klanten en de mogelijke groei in de regio, synergie gerealiseerd worden tussen Menzis en Azivo op de terreinen van zorginkoop, commercie en ondersteunende diensten.

Zonder winstoogmerk
Door de fusie verstevigt Menzis, een Onderlinge Waarborg Maatschappij zonder winstoogmerk, zijn vierde positie in de markt van zorgverzekeraars met ruim 2,1 miljoen klanten en 2600 medewerkers.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen