Bezoek op 16 april virtueel de groene Campus Jette

Array

Op woensdag 16 april kunnen bezoekers op www.campusjette.be virtueel Campus Jette bezoeken. Tussen 13.30 en 17 uur zijn er op deze nieuwe website interviews te zien met studenten, docenten en professoren van verschillende studierichtingen en opleidingen en kunnen er live vragen worden gesteld. Prof. Johan De Mey, radioloog van het UZ Brussel, geeft tweemaal in ‘streaming video’ een overzicht van verschillende 2D- en 3D-beeldvormingstechnieken. Met dit initiatief, dat technisch wordt gerealiseerd door het gespecialiseerde bedrijf Telemak, wordt tevens de site van Campus Jette gelanceerd en het Campus Event van zaterdag 26 april aangekondigd. Potentiële studenten, hun partners, vrienden en familie kunnen die dag ter plaatse de sfeer van deze groene campus komen opsnuiven en er kennismaken met de studiemogelijkheden.

Op zaterdag 26 april 2008 kunnen potentiële studenten van 10 tot 17 uur in een ongedwongen sfeer Campus Jette bezoeken. Tijdens dit dynamisch evenement worden studenten die voor hun studiekeuze hoger onderwijs staan, geïnformeerd over alle opleidingen die er worden aangeboden (en die zijn zeer talrijk!). In de grote zaal van HealthCity stellen alle partners van Campus Jette zich voor met tentoonstellingsstands en de hele dag vinden er exclusieve rondleidingen plaats, zoals naar het operatiekwartier van het UZ Brussel, de snijzaal van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije Universiteit Brussel, de laboratoria van de Erasmushogeschool Brussel en een kennismaking met het waterzuiveringsonderzoek bij de opleiding Milieuzorg. De hele dag zijn er doorlopend animaties en demonstraties. Ook de studentenverenigingen zijn van de partij. Wie langskomt, maakt kans om mooie prijzen in de wacht te slepen, aangeboden door o.a. Kinepolis en Onthaal en Promotie Brussel. Om 12.30 uur is er een exclusief gratis akoestisch optreden van Yevgueni.

Op 26 april organiseert campus Jette ook voor de 2de maal de ‘Dag van de patiënt’ waarbij studenten van campus Jette aan de patiënten van het UZ Brussel een bloemetje aanbieden.

4 partners

Het Campus Event Jette op 26 april en de nieuwe Campus Jette-site zijn initiatieven van de vier partners op de groene Campus Jette: de Faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije Universiteit Brussel, het departement Campus Jette van de Erasmushogeschool Brussel, het Universitair Ziekenhuis Brussel en het sportcomplex HealthCity. Het campusevent was niet mogelijk zonder de steun van ING, Kinepolis, Novartis, Microdevice, Sanofi-Aventis en Telemak.

Campus Jette is gelegen in het noordwesten van de Brusselse agglomeratie, vlakbij het Laarbeekbos en de Tentoonstellingslaan. Op deze campus studeren in totaal zo’n 2.500 studenten, werken 3.300 personeelsleden (inclusief het personeel van het Universitair Ziekenhuis Brussel) en verblijven er dagelijks zo’n 1100 patiënten. De nieuwe site www.campusjette.be zal op 16 april online zijn. Info over het Campus Event is nu al te vinden op www.campusevent.be

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen