Eerste Unconference Health 2.0 (Zorg 2.0) een feit

Afgelopen zaterdag 12-04-2008 was er de aftrap van de eerste health 2.0 conference een feit. Vanaf nu zal ik het Zorg 2.0 noemen omdat ik van mening ben dat je het simpel en begrijpelijk moet houden en Nederlands is tenslotte een mooie taal. Nog mooier vindt ik de term Zorg 2000 aangezien we dan nog 992 jaar dezelfde term kunnen blijven gebruiken.
Wat is de betekenis van Zorg 2.0 ?
Zorg 2.0 wil volgens mij zeggen : Optimaal gebruik maken van het internet om daardoor de zorg op een hoger plan te krijgen en dit altijd vanuit de patient gedacht.

Een mooi voorbeeld hiervan is de website www.sugarstats.com een website voor diabetici. Door dagelijks data aan je persoonlijk profiel toe te voegen kan deze site je helpen je beter te voelen en in de toekomst is het niet uit te sluiten dat het je adviezen gaat geven. De ontwikkelaar van de website is zelf een diabeet en was dan ook aanwezig om e.e.a. toe te lichten.
Zelf was ik aanwezig om www.zorgbode.nl te presenteren en aan het applaus te horen denk ik dat we op de goede weg zijn en ik ben mij er terdege van bewust dat we nog vele valkuilen zullen tegenkomen. Deze valkuilen zitten hoofdzakelijk in de gevoelige informatie waar we mee te maken krijgen en ervoor moeten waken dat de website daar ook zeer zorgvuldig mee om moet gaan.

Er was ook een presentatie van MedigO de allernieuwste medische zoekmachine en voor hun geldt exact hetzelfde en net als wij zullen ze het probleem hebben. Waar begint sponsoring en waar houdt het op. Ik ben van mening dat beide iniatieven breed gesteund zouden moeten worden door de overheid en de zorgverzekeraars. Door de juiste informatie te geven op het juiste moment zou het denkbaar kuinnen zijn dat daardoor de wachtkamers van de artsen wat minder gebruikt gaan worden.


Een onderhoudende presentatie werf gegeven door Jacqueline Fackeldey .

http://www.fackeldeyfinds.com/tag/hotealthcare/

Hier was een Nederlandse aan het woord die Duitse les geeft en zat te twijfelen tussen een Nederlande of een Engelse presentatie. Ik ben blij dat ze voor het laatste gekozen heeft.

1 ding werd al snel duidelijk Jacqueline ,,HOUDt VAN MENSEN,,

Al met al een conferentie waar ik wat van opgestoken heb waarbij steeds 1 doel in de picture stond:

VANDAAG ZORGEN VOOR DE PATIENTENZORG VAN MORGEN

Voor allen die geinteresserd zijn in de presentatie van www.zorgbode.nl hieronder de Url van de Powerpointpresentatie:

http://www.slideshare.net/guest7b666f/zorgbode-20-amsterdam/

Recente artikelen