Draadloze bloedsuikermetingen voor diabetes patiënten

0
272

Draadloze overdracht van bloedsuikermetingen naar insulinepomp vereenvoudigt leven van mensen met diabetes
Diabetespatiënten met een insulinepomp hoeven bloedglucosemetingen niet langer handmatig in te voeren. Medtronic, Inc. (NYSE: MDT) en Diabetes Care, een divisie van Bayer HealthCare en onderdeel van Bayer, hebben vandaag aangekondigd dat de Contour(R) Link-bloedglucosemeter vanaf vandaag beschikbaar is in Nederland. Deze nieuwe bloedglucosemeter van Bayer verstuurt de resultaten van een bloedglucosetest draadloos naar een compatibele Medtronic MiniMed Paradigm(R)-insulinepomp en het Guardian(R) REAL-Time CGM-systeem dat continu de glucose meet. Hierdoor wordt het reguleren van de diabetes nauwkeuriger en gemakkelijker. Draadloze communicatieDe Contour(R) Link vereenvoudigt het doseren van de bolus en het kalibreren van de continue- glucosemonitoringfunctie doordat de bloedglucosemetingen niet langer handmatig in de compatibele apparaten van Medtronic hoeven te worden ingevoerd. De glucosemeting duurt vijf seconden en binnen enkele seconden is het resultaat verzonden naar de insulinepomp.

Omdat de bloedglucosewaarden automatisch en draadloos worden overgedragen, verdwijnt de kans op fouten tijdens de gegevensinvoer en kan de insulinepomp de complexe berekening voor de bolusdosering eenvoudig uitvoeren. De glucosewaarden worden ook gebruikt voor de kalibratie van de MiniMed Paradigm REAL-Time- en Guardian REAL-Time-systemen. Deze CGM-systemen meten de glucosespiegel van de patiënt continu, waarschuwen bij gevaarlijk hoge en lage waarden en bieden de mogelijkheid om aan de hand van de geregistreerde glucosewaarden trends waar te nemen.


Snel en nauwkeurig

De Contour(R) Link-meter is voorzien van de gepatenteerde No Coding(TM)-technologie, een innovatie waarbij de gebruiker niet meer bij elk doosje teststrips handmatig een code hoeft in te voeren, waardoor het risico van onnauwkeurigheden door een verkeerde invoer verdwijnt. Contour(R) Link is compatibel met de insulinepompen uit de Medtronic MiniMed Paradigm-serie  512/712, 515/715, 522 en 722 en met het Guardian(R) REAL-Time-systeem. Voor meer informatie over het bestellen van de Contour Link-meter, zie www.google-diabetes.nl .