Eenjarig bestaan v. restaurant gerund door mensen psychische beperking

Array

Restaurant Freud, gerund door mensen met een psychische beperking, viert eenjarig bestaan
Goed nieuws uit de psychiatrie: Restaurant Freud bestaat eind april een jaar en het is een daverend succes. De gasten waarderen het eten, de ambiance en de bediening met een gemiddeld cijfer van 8,5! Het succes van Restaurant Freud, aan de Spaarndammerstraat in Amsterdam, zit hem natuurlijk in het heerlijke eten, echt en puur met biologische ingrediënten, maar zeker ook in de toewijding van de medewerkers. Zij laten zien dat mensen met een psychische beperking barsten van het talent.

Succesvol burgerinitiatief
Restaurant Freud is opgezet door twee Amsterdamse buurvrouwen: kookdocente Gerda Hahn en psychologe Renske Kastelein. Onder de hoede van Roads bieden zij zinnig werk aan mensen uit de psychiatrie. Werken is voor mensen met een psychische beperking even belangrijk als voor andere mensen. In Restaurant Freud kan het personeel ambities en dromen ten uitvoer brengen. De medewerkers nemen al het werk voor hun rekening: van inkoop tot koken en bediening.Stichting Roads wil met projecten zoals Restaurant Freud een voorbeeld zijn voor andere werkgevers.

Restaurant Freud viert feest, van 22 april tot en met 3 mei 2008
U wordt verrast met een feestelijk vier gangen menu. Op het menu staan de meest gewaardeerde gerechten van het afgelopen jaar. Het bijpassende wijnarrangement is samengesteld door presentatrice en vinologe Astrid Joosten. Volop reden dus om de smaakpapillen te laten strelen in Restaurant Freud en al doende een goed initiatief te ondersteunen. Uw bezoek aan het restaurant zorgt ervoor dat de medewerkers hun talenten kunnen blijven benutten. Want door te koken voor u, werken zij aan hun toekomst.

Recensenten over Restaurant Freud:

NRC handelsblad: "Lekker eten. En copieus! Wat een toewijding."

Dining city: "Freud is een aanwinst voor Amsterdam. De combinatie van verse biologische ingredienten en sympathieke bediening maken dit restaurant tot een aanrader."

Iens: "Wat een waanzinnig goed restaurant. Eten is krankzinnig lekker. Bediening te gek zorgzaam. vriendelijk en vakkundig. Een voorbeeld voor anderen."

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen