Grootschalige borstkankerscreening gaat digitaal

Array
De Stichting Bevolkingsonderzoek Borstkanker West Nederland, kort gezegd, BoBWest en de Stichting Bevolkingsonderzoek Borstkanker Zuid West Nederland, SBBZWN, gaan de vrouwen die deelnemen aan het bevolkingsonderzoek als eerste in Nederland voortaan digitaal screenen. Om dit te kunnen realiseren zijn onder meer digitale mammografen nodig. Na een traject van Europese aanbesteding is de keuze gevallen op mammografen van het fabrikaat Hologic. Door het proces van digitaal screenen wordt een logistiek en kwalitatief  voordeel behaald. Met de opdracht is een bedrag van ca. 5.000.000 euro gemoeid.

Borstkanker: vroege opsporing vergroot de genezingskans

Borstkanker is nog steeds de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen: elk jaar wordt bij ongeveer 11.000 vrouwen in ons land borstkanker geconstateerd. Hoe vroeger de ziekte wordt ontdekt, hoe groter de kans is op succesvolle behandeling en genezing. Door het bevolkingsonderzoek kan de ziekte bij vrouwen al vroeg worden opgespoord en zal het aantal vrouwen dat geneest toenemen. Het is dus van groot belang dat zoveel mogelijk vrouwen van 50 tot en met 75 jaar aan het onderzoek deelnemen! Aan het onderzoek zijn voor de vrouwen geen kosten verbonden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen