Unieke samenwerking in Groningen

Array

Patiënten en apothekers maken zich samen sterk voor goede farmaceutische zorg  

Zorgbelang Groningen en het KNMP Departement Groningen tekenen zaterdag 19 april een convenant. De ondertekening vindt plaats tijdens de Zorgmarkt, die Zorgbelang Groningen die dag organiseert in het gebouw van Menzis. In het convenant hebben zij gezamenlijke afspraken gemaakt over farmaceutische zorg die nog meer aansluit bij de wensen van patiënten.

Stichting Zorgbelang Groningen is een onafhankelijke organisatie voor iedereen die gebruik maakt van zorg, wonen en welzijn. Zorgbelang wil dat alle burgers voldoende zorg krijgen waar en wanneer zij die nodig hebben; zorg van goede kwaliteit die aansluit bij de wensen van de klant.

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Pharmacie (KNMP) Groningen is de beroepsorganisatie van apothekers in Groningen en de kop van Drenthe.

De KNMP richt zich op een goede geneesmiddelenvoorziening en patiëntgerichte zorg ongeacht de zorglocatie van de patiënt. Medicatieveiligheid is een zeer belangrijk onderdeel van de farmaceutische patiëntenzorg.

Samenwerking tussen beide organisaties is al enkele jaren een gegeven. Deze samenwerking vindt plaats om het vraaggericht werken van apotheekteams te versterken.

Door het sluiten van het convenant zal de samenwerking verder gestalte krijgen en de inbreng van patiënten bij de ontwikkeling van farmaceutische dienstverlening in Groningen toenemen. Concrete voorbeelden zijn de inzet van ervaringsdeskundigen/patienten bij de nascholing van apothekersassistenten, het gezamenlijk ontwikkelen van informatiemateriaal en de uitvoering van projecten.

Klanten hechten veel waarde aan de laagdrempeligheid van openbare apotheken. Zorgbelang Groningen en de KNMP Groningen zetten zich er samen voor in om deze laagdrempeligheid te waarborgen.

Recente artikelen