Opleidingserkenning Heelkunde HagaZiekenhuis

Array

De opleiding van de maatschap Heelkunde HagaZiekenhuis is door de Medische Specialisten Registratie Commissie (MSRC) opnieuw erkend tot 10 juli 2010. De opleidingserkenning is verleend voor alle (zes) jaren van de opleiding tot chirurg en voor beide locaties van het HagaZiekenhuis. In de opleiding worden speciale kennis en kunde van beide locaties geïntegreerd aangeboden.

De visitatiecommissie was positief over de  hernieuwde structuur van de  opleiding van de gefuseerde maatschap Heelkunde. De MSRC besloot op basis daarvan de opleidingserkenning tot 2010 te verlenen. Het HagaZiekenhuis verzorgt de opleiding tot chirurgen in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum.

De geherstructureerde opleiding (opleiders dr J.W.S. Merkus, dr H. Boutkan) voorziet in verschillende opleidingsmodules: Vaatchirurgie, Oncologische- en Gastro-intestinale (laparoscopische) chirurgie, Trauma/ongevalschirurgie, en chirurgie bij kinderen (locatie Juliana Kinderziekenhuis). Gelijktijdig werd de Chirurgische Vervolgopleiding tot longchirurg (opleiders dr W.H. Steup, P.Pahlplatz), die in samenwerking met de afdeling Longziekten van het HagaZiekenhuis wordt verzorgd, gevisiteerd en erkend.

Andere bijzondere speerpunten als de bariatrische* chirurgie, diabetische voetpolikliniek, wondenpolikliniek, shuntchirurgie (ten behoeve van hemodialyse), Kliniek Veneuze Vaatziekten, proctologiecentrum** en mammapolikliniek zijn eveneens onderdeel van de nieuwe opleiding Heelkunde HagaZiekenhuis.

* chirurgie met als doel het gewicht te verminderen, bijvoorbeeld via een maagbandoperatie of gastric bypass

** proctologie behandelt aandoeningen die zich specifiek voordoen in het laatste stukje van de dikke darm of endeldarm.

Voor meer informatie:
HagaZiekenhuis, afdeling Communicatie, telefoon 070-210 4022

Bijlage
De Opleidersgroep HagaZiekenhuis Heelkunde bestaat uit

J.W.S. Merkus, opleider
H. Boutkan, plaatsvervangend opleider

Vaatchirurgie
B. Knippenberg          (diabetische voet polikliniek)
J. J. Wever             (diabetische voet polikliniek)
J. H. Allema            (diabetische voet polikliniek)
T. de Jongste           (kliniek veneuze vaatziekten; lok Sportlaan)

Oncologische-en gastrointestinale chirurgie
M. Brouwers             (laparoscopie)
W. Steup                (laparoscopie, longchirurgie)
H. Boutkan              (proctologie)
J.W.S. Merkus           (mammapolikliniek)
P. Pahlplatz            (bariatrische chirurgie)

Ongevalschirurgie
H. vd Meulen
D. Meeuwis
P. Pahlplatz

Chirurgie bij Kinderen
J.H. Allema
H. vd Meulen
J.W.S. Merkus
G. Zijp

Chirurgische Vervolgopleiding Longchirurgie
W.H. Steup, opleider
P.Pahlplatz, plaatsvervangend opleider
M. de Jong, chirurg in vervolgopleiding

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen